Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nombre d’actuacions del servei municipal de manteniment de via pública creix de forma constant any rere any, fins al punt que el 2012 es va arribar a les 2.655 odres de treball....

Pel que fa al 2013, fins a final d’agost s’han comptabilitzat 1.721 intervencions, xifra que confirma el creixement esmentat.

Amb les dades a la mà, actualment la mitjana de sortides que realitza la brigada és de més de set al dia. De les actuacions fetes l’any passat destaca, en dades aproximades, la col·locació de 131 bancs; 251 pilones; 7.200 kg en pintura destinada a la senyalització vial; o, entre d’altres, 800m2 en paviment de panot. Tota aquesta feina la realitza un equip de vint-i-sis operaris distribuïts en diferents tasques com paleteria, transports, serralleria, fusteria, pintura, lampisteria i cementiris.

El regidor de Via Pública, Joaquim Felip, destaca la feina realitzada pel servei els últims anys i recorda que “des del 2010 l’Ajuntament va millorar la gestió interna de la feina. Totes les peticions, vinguin del mateix consistori o bé d’ instàncies de ciutadans, s’introdueixen en un programa informàtic, el qual ens ajuda a fer el seguiment del treball i a la vegada ser més eficients”.

“A bon pas cap a l’escola”
Una de les seves actuacions més recents és la materialització del projecte “A bon pas cap a l’escola”, el qual serveix per ensenyar als escolars els trajectes més segurs per arribar a les escoles, així com donar-los consells per millorar la seguretat anant a peu o en bicicleta. Per fer-ho possible, la brigada ha millorat -entre d’altres- les voreres de l’entorn de quatre escoles del centre de Figueres.