Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dimarts 21 de novembre, a les 20.15 h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Figueres

L'Ajuntament proposa una reunió informativa sobre subvencions per a reforma i obertura de nous establiments del Pla del Centre Històric.

L'Ajuntament de Figueres proposa una trobada el dimarts 21 de novembre, a les 20.15 h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Figueres, per informar sobre la convocatòria de subvencions de fins a 21.000 euros per a l'obertura de nous establiments en carrers no comercials del centre històric i de fins a 7.000 euros per a la rehabilitació d'establiments ja existents a la zona*, en el marc del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric.

Els ajuts per a l'obertura o rehabilitació i millora d'establiments amb atenció al públic a l'entorn del Centre Històric, aprovats al ple del mes de juny, compten amb una partida de 175.000 euros, i permetran finançar el 50 % del cost total dels treballs. Les franquícies i grans superfícies estan excloses d'aquestes subvencions i es prioritzaran els ajuts als emprenedors i al petit comerç de proximitat. L'objectiu d'aquesta línia d'ajuts és fomentar la dinamització de carrers poc comercials o degradats del Centre Històric i la renovació i reactivació del comerç ja existent.

Els ajuts es destinaran a obra i instal·lacions, tant a l'interior com a l'exterior de l'establiment, climatització (excloent aparells portàtils), il·luminació, retolació, maquinària i mobiliari requerit per al desenvolupament de l'activitat, i honoraris facultatius per la redacció del projecte tècnic si s'escau.

El termini de termini presentació sol·licituds finalitzarà el 31 desembre 2017.

*En ambdos casos, els espais han d’estar en les plantes baixes situades en alguns carrers de l'àmbit del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric per generar activitat econòmica i revitalitzar-los comercialment. Descarregueu el díptic i vegeu el mapa.