Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres s’adhereix a la campanya “Sóc responsable” de la fundació FAADA, destinada a promoure la identificació i esterilització de gossos, gats i fures.

L'Ajuntament promou la identificació i esterilització d'animals domèstics.

Es tracta d’una campanya* anual en què la fundació proposa als centres veterinaris de Catalunya que s’adhereixin a la iniciativa i durant un període de tres mesos realitzin descomptes en la identificació -instal·lar xips- i esterilització d’animals. El 2015, a tot el país es van instal·lar 4.183 xips i es van esterilitzar 7.823 animals, entre gossos, gats i fures.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, explica que l’Ajuntament hi dóna suport i que “tota iniciativa adreçada a tenir identificada la població canina i d’altres animals domèstics de la ciutat contribueix al benestar dels ciutadans i a la seguretat de les pròpies mascotes. A banda que és obligatori, un amo que xipa el gos és un amo responsable”.

L'Ordenança municipal de tinença d'animals estableix l'obligatorietat d'identificar els animals de companyia, l'incompliment de la qual suposa una infracció lleu,  tipificada amb multes de 60 a 300 euros. L'Ajuntament de Figueres col·labora en la difusió d'aquesta campanya, que facilita als titulars d'animals de companyia el compliment d'aquesta obligació legal.

La col·locació d'un microxip a l'animal garanteix la seva identificació en cas de pèrdua o robatori, té una durada indefinida i validesa internacional.

Es recorda que cal inscriure els gossos, els gats i les fures en el cens municipal d'animals de companyia, gratuïtament, un cop l'animal estigui identificat amb el xip.

*Per a més informació de la campanya es pot visitar el web www.socresponsable.org.