Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

També es va homenatjar la Coral Polifònica de Figueres i la Jove Orquestra amb motiu del seu trentè aniversari, i es va distingir Dolors Fort, coneguda com a Lolita, per la seva trajectòria com a empresària figuerenca i per tota una vida dedicada al comerç.

L'Ajuntament lliura quatre distincions honorífiques a Rosa Maria Malé, Maryse Olivé, Jaume Cristau i l'associació Triangle Blau en el Dia de Ciutat.

L'Ajuntament de Figueres va lliurar ahir a la tarda quatre distincions honorífiques: el títol de Filla Adoptiva a títol pòstum a Maryse Olivé, el títol de Ciutadana d'Honor a Rosa Maria Malé, i la Fulla de Figuera de Plata per a Jaume Cristau i l'associació Triangle Blau, en l'acte commemoratiu del títol de ciutat. En la cerimònia, amenitzada per la Jove Orquestra de Figueres (seccions Ficaris i Tramuntana) al Teatre El Jardí, també es van lliurar les plaques de reconeixement ciutadà a la Jove Orquestra de Figueres, a la Coral Polifònica de Figueres, i a Dolors Fort, coneguda com a Lolita.

L’Ajuntament de Figueres va concedir el títol de Filla Adoptiva de Figueres, a títol pòstum, a Maryse Olivé, en reconeixement a la seva trajectòria pedagògica i política, així com pel seu compromís polític, cultural i cívic amb la ciutat de Figueres i amb Catalunya; el títol de Ciutadana d'Honor de Figueres a Rosa Maria Malé Ricart, en reconeixement a les activitats que ha desenvolupat al llarg de la seva vida com a dinamitzadora cívica, social, cultural i artística de la ciutat de Figueres; la Fulla de Figuera de Plata a l'associació Triangle Blau, en la categoria d'entitats, per l'actuació en la preservació de la memòria històrica i en la promoció dels valors de llibertat, tolerància, justícia i pau, i en la defensa i promoció dels drets humans, i la Fulla de Figuera de Plata a Jaume Cristau Brunet, en la categoria de persones, en reconeixement a la llarga i fructífera trajectòria musical i per haver portat el nom de Figueres arreu on ha actuat.

Pel que fa als reconeixements ciutadans, es va homenatjar la Coral Polifònica de Figueres i la Jove Orquestra amb motiu del seu trentè aniversari, i es va distingir Dolors Fort, coneguda com a Lolita, per la seva trajectòria com a empresària figuerenca i per tota una vida dedicada al comerç.

Els homenatjats van ser glossats pel periodista Josep M. Bernils, l'exalcalde de la Jonquera i expresident del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Jordi Cabezas, la presidenta del Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres, Montserrat Mauné, l'historiador Enric Pujol, i Isabel Rey, membre del Grup Dolça Tardor.