Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es tanca un període d’incertesa sobre la continuïtat de l’Acústica a la ciutat de Figueres amb la signatura d’un conveni que assegura el festival fins a l’any 2020. La 17a edició del Festival Acústica tindrà lloc del 30 d’agost al 2 de setembre.

L'Ajuntament i Promo Arts Music arriben a un acord que blinda el Festival Acústica a la ciutat pels pròxims tres anys.

El festival Acústica i l’Ajuntament de Figueres han signat finalment un conveni que assegura la continuïtat del festival a la ciutat pels següents tres anys. Aquest conveni arriba després de dos anys de reivindicacions no tan sols per part dels promotors, sinó també per part de la ciutadania que no vol perdre l’esdeveniment cultural més important de la ciutat.

Edició rere edició, el festival continua batent els seus propis rècords. Els principals indicadors del país, com l’Anuari de la Música, el posicionen com el tercer festival de Catalunya més important pel que fa a poder de convocatòria, només superat pel Primavera Sound i el Sónar. L’Acústica també és el segon festival de Catalunya amb l’aposta més alta pel que fa a artistes emergents i la mateixa posició destacada a l’apartat de festivals que més artistes catalans programen.

Unes dades que l’avalen i que l’han dut a ser triat com el “Festival estratègic” del seu gènere segons la Generalitat de Catalunya, compartint espai amb festivals com Barnasants -estratègic de la cançó d’autor-, el Festival Castell de Peralada -estratègic de la dansa- o el Festival de Torroella de Montgrí -estratègic de la música clàssica-.

El conveni amb l’Ajuntament de Figueres pels pròxims tres anys recull una col·laboració anual de 240.000€, i és que els números que presenta l’Estudi d’impacte econòmic avalen aquesta aposta més que segura del Consistori per l’Acústica. Segons l’Estudi econòmic, la darrera va ser l’edició més exitosa de la història del festival gràcies a un impacte econòmic de 2,3 milions d’euros. Es calcula que els assistents van gastar una mitjana de 32€, que repercuteixen directament a la ciutat, bàsicament al sector de la Restauració i de l’Hostaleria. En total, 1.600.000€ és el que segons l’Estudi d’impacte econòmic ha generat el festival directament a la ciutat de Figueres. Per tant, la col·laboració que fa el Consistori amb aquest projecte és una de les més rendibles, ja que per cada euro que inverteix l’Ajuntament, en rep 9,22€.

A més, aquestes xifres, que no presenta cap altre esdeveniment cultural de la ciutat, no només són econòmiques, sinó que també remarquen la importància de l’impacte social i de la marca-ciutat.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s'ha mostrat molt satisfeta de la signatura d'aquest conveni que garanteix i dona seguretat a la continuïtat del Festival Acústica a la ciutat, un festival estratègic per Figueres amb 17 anys de trajectòria a la ciutat i reconegut èxit creixent any rere any que ens situa al mapa dels festivals de música més importants del país. També ha destacat el balanç més que positiu del reton econòmic de l'Acústica a la ciutat. 

El director del Festival, Xavi Pascual, ha assegurat que avui s'esvaeixen tots els dubtes sobre la continuïtat del festival a Figueres i es garanteix poder treballar la programació amb temps i seguretat, i dona una estabilitat per lligar artistes per futures edicions. També ha remarcat que el Festival Acústica va ser creat i pensat per ser fet a Figueres i que en cap cas s'ha volgut marxar mai de la ciutat.