Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Té com a objectiu de donar suport, acompanyament i orientació a aquelles dones que es troben en una situació de vulnerabilitat; i promoure campanyes de sensibilització a tota la ciutadania entorn el tema de la igualtat. Està situat a l'Oficina del Pla de Barris del Centre Històric (C/ Caputxins s/n)

L'Ajuntament Figueres crea el Punt d'igualtat en el marc del Pla del Centre Històric.

L'Ajuntament de Figueres ha creat el Punt d'igualtat en el marc del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric, amb el doble objectiu de donar suport, acompanyament i orientació a aquelles dones que es troben en una situació de vulnerabilitat; i promoure campanyes de sensibilització a tota la ciutadania entorn el tema de la igualtat.

Des del Punt d'igualtat, situat a l'Oficina del Pla de Barris del Centre Històric de Figueres (C/ Caputxins s/n), s'oferirà atenció, acompanyament, orientació i suport a les dones que ho necessitin, i es duran a terme diferents tallers en què es treballaran aspectes comuns i d'interès per a les participants. També es promouran campanyes i projectes per sensibilitzar la ciudatania en general sobre les desigualtats existents encara avui entre homes i dones.

Com a exemple de projectes de sensibilització adreçats a tota la ciutadania, ja s'està treballant en una campanya de coresponsabilitat en les tasques de la llar i de cura de les persones dependents. La iniciativa, que es donarà a conèixer la setmana del 8 de març del 2018 i consistirà principalment en una exposició al carrer, pretén donar valor i visibilitat a tasques que normalment fan les dones, i conscienciar sobre la importància de responsabilitzar-se d'aquestes tasques de forma conjunta.

La regidora de les Dones, Dolors Pujol, explica que el Punt d'igualtat té com a objectiu millorar el benestar i la qualitat de vida de les dones a través d'una major capacitació per a la participació i la inclusió social, fent-les protagonistes actives del seu propi procés des d'un punt de vista d’empoderament de la dona, a més de conscienciar la ciutadania sobre les desigualtats existents entre els dos sexes i i sobre la importància d'implicar a tothom per avançar cap a una societat més justa i igualitària.

L'horari d'atenció del Punt d'igualtat és els dimarts i els dijous de 9 h a 11 h.