Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres, després d’adherir-s’hi l’any passat, torna a col•laborar en la difusió de la campanya “Sóc responsable” de la fundació FAADA, per promoure la identificació i esterilització de gossos, gats i fures.

 L'Ajuntament de Figueres torna a promoure la campanya “Sóc responsable”, d’identificació i esterilització d'animals domèstics.

Fins al 30 d’abril, diferents centres veterinaris de Catalunya s’adhereixin a la iniciativa i realitzen descomptes en la identificació -instal·lar xips- i esterilització d’animals. En el cas de Figueres, els centres veterinaris participants són  Canis&dogs, Centre Veterinari Santiago Massaguer i Vet-animals. Cal destacar que en el marc d'aquesta iniciativa, durant el 2016 a Catalunya es va posar el xip a 5.404 animals i se'n van esterilitzar 9.588.

Segons el primer Tinent d’Alcalde i regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, “aquesta és una més de les iniciatives que garanteixen la responsabilitat de Figueres amb els animals, com ara el conveni establert amb l’associació SOS Mininos del carrer que facilita l’esterilització de les colònies de gats. La col·locació d'un microxip a l'animal garanteix la seva identificació en cas de pèrdua o robatori, té una durada indefinida i validesa internacional”.

L'Ordenança municipal de tinença d'animals estableix l'obligatorietat d'identificar els animals de companyia, l'incompliment de la qual suposa una infracció lleu,  tipificada amb multes de 60 a 300 euros. L'Ajuntament de Figueres participa en la promoció d'aquesta campanya, que facilita als titulars d'animals de companyia el compliment d'aquesta obligació legal.

Es recorda que cal inscriure els gossos, els gats i les fures en el cens municipal d'animals de companyia, un cop l'animal estigui identificat amb el xip.

Per a més informació sobre la campanya es pot visitar el web www.socresponsable.org o bé trucar al 936 245 538.