Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dia de Nadal es començarà a restablir la normalitat a la ciutat

L'Ajuntament de Figueres tanca un acord amb els sindicats per desconvocar la vaga d'EcoServeis .

Els sindicats CO.BAS i CC.OO representats a l'empresa EcoServeis han acceptat aquesta nit la proposta de l'Ajuntament de Figueres i s'ha desconvocat la vaga en el servei de recollida de residus, neteja viària, enllumenat i jardineria que es mantenia des de dimarts a la nit. L'acord s'ha produit després d'una reunió encapçalada per l'alcaldessa de las ciutat, Marta Felip, i que s'ha allargat durant més de nou hores.  

Felip ha manifestat la seva satisfacció per l'acord, que permet posar fi a la vaga. "Des d'un primer moment havíem manifestat que la postura dels sindicats era molt injusta i que creava un enorme perjudici a la ciutat, per al qual cosa teníem clar que no ens aixecaríem de la taula de negociació fins que poguéssim tancar l'acord", ha declarat l'alcaldessa. Felip ha traslladat el seu agraïment als ciutadans per la seva col·laboració durant la vaga i ha lamentat les molèsties ocasionades aquests dies per la protesta. "La intransigència d'uns pocs perjudicava a molts", ha afegit l'alcaldessa.  

La proposta defensada des d'un principi per l'Ajuntament de Figueres i acceptada avui pels sindicats inclou el compromís detallat que no s'extingirà cap contracte dels treballadors subrogats d'Ecoserveis a Fisersa i que es garanteix les condicions individuals d'aquests treballadors d'EcoServeis sense posar en risc les condicions de l'actual plantilla de Fisersa.  

Una vegada desconvocada la vaga, l'Ajuntament de Figueres posarà en marxa un dispositiu especial de neteja per reduir l'acumulació de deixalles als carrers amb la major celeritat possible.