Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El mes de març se celebrarà el Saló dels Oficis per tal que joves puguin conèixer els oficis i posar-se en contacte amb empreses L’objectiu és fer que Figueres sigui un referent de la formació professional al territori

L’Ajuntament de Figueres signa un conveni amb la Fundació per a la Promoció d’Oficis per la implementació del cicle formatiu de grau mitjà de mantenim.

L’Ajuntament de Figueres ha signat avui un conveni amb la Fundació Privada per a la Promoció dels Oficis per a la implementació del cicle formatiu de grau mitjà de manteniment electromecànic a l’Institut Narcís Montoriol de Figueres. Aquesta és la cinquena edició del grau, que ja està plenament consolidat, amb una vintena d’alumnes. El marc de la col·laboració serveix per al sosteniment de l’aula taller situada a la nau industrial situada al Passeig de Vilatenim de Figueres.

 

L’objectiu d’aquest conveni és l’aposta per a la formació professional dual entre els centres de formació professional i empreses en el procés formatiu amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats del mercat laboral de Figueres i de la comarca. Aquest és un cicle formatiu impulsat des del sector empresarial.

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha ressaltat “l’aposta de sectors industrials per a la diversificació econòmica, per la creació d’ocupació de més qualitat, per fomentar i augmentar la competitivitat d’empreses i treballadors, de diversificar el nostre model econòmic i reforçar els sectors en els quals som forts. En definitiva, una aposta per formacions que responguin a les necessitats de les empreses de la nostra ciutat i comarca, el sector industrial i el sector logístic”.

 

El regidor de Promoció Econòmica, Jesús Quiroga, ha afegir que “per aquest motiu, perquè la formació professional sigui un èxit, ha de ser impulsada des del sector empresarial, ja que és qui realment coneix les necessitats. Cal treballar en dos sentits, el de la formació i en la sensibilització, és a dir, que els joves valorin el treballar en oficis industrials”.

 

El president de la Fundació Privada per a la Promoció dels Oficis, August Conesa, ha ressaltat la importància de “treballar conjuntament empresariat i administracions per tal de fomentar la formació professional dual. La intenció és poder consolidar el grau mitjà treballant per a fer realitat un grau superior”.

 

Per la seva banda, el director de l’Institut Narcís Monturiol, Albert Masoliver, ha ressaltat que “des del sector educatiu, tenim l’encàrrec i la responsabilitat d’acompanyar els alumnes i donar-los aquesta educació professional. Aquest cicle és una culminació de la feina ben feta i del treball conjunt i transversal”.

 

De cara el mes de març, se celebrarà un Saló dels Oficis per tal de què els alumnes coneguin els diferents oficis i rebin assessorament sobre les possibilitats que tenen a l’hora d’escollir el seu camí professional.