Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El jurat de les Beques Agita, reunit el passat 20 de febrer, ha decidit atorgar un total de set beques d’entre els 26 projectes presentats en la vuitena edició d’aquests ajuts a la producció, exhibició i difusió de les arts a Figueres.

L’Ajuntament de Figueres selecciona set projectes en la vuitena edició de les Beques Agita .

Després de valorar els projectes presentats i arribar al consens entre els membres del jurat, la llista definitiva de les propostes seleccionades és la següent:

  • Jordi Puig Castellano. Costa Brava. Cartes postals dels 60-70's(arts visuals)
  • Mònica Campdepadrós Pérez i Enric Bardera. Cadiretes (arts visuals)
  • Jordi Soler Company. In private (arts escèniques)
  • Arabel·la Fernández Suñer (Grup Evoéh). L'arbre de la vida: música i dansa entorn de Felip Pedrell (pluridisciplinari)
  • Marta Sureda Costa. Canal Som Joguines (audiovisual)
  • Manel Gràvalos Olivella. Alfabet del paisatge (arts visuals)
  • Rocco Muraro Giraud. Figueres transmedia (arts visuals, noves tecnologies)  

Les Beques Agita tenen com a objectiu el foment de la creativitat facilitant l'aparició, el desenvolupament i la consolidació de projectes artístics contemporanis a la ciutat de Figueres. Els projectes seleccionats reben una dotació màxima de 10.000 euros, en funció de l'interès i el pressupost presentat, tenint en compte que la inversió total és de 35.000 €, i s’han de desenvolupar en un termini de dos anys. Un cop finalitzats, es presentaran al públic en els equipaments culturals de la ciutat.

La tasca del jurat per arribar a seleccionar els set projectes s’ha realitzat seguint els criteris de valoració que preveuen les bases: la presentació de tots els documents i materials sol·licitats a la convocatòria; la qualitat del projecte presentat; la viabilitat econòmica, tècnica i gestora de la proposta; l’originalitat, innovació i contemporaneïtat, i la relació i interès del projecte per a la ciutat de Figueres i la comarca de l’Alt Empordà.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la importància de promoure la creació cultural a la ciutat en totes les seves disciplines.