Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La primera jornada d’activitats organitzades tindrà lloc al carrer Sant Pau entre la plaça Triangular i la plaça de l’Institut amb 220 alumnes de 6 escoles de la ciutat. Enguany, la iniciativa del Parking Day es podrà gaudir del 21 al 23 de setembre sota el lema “Repensem la mobilitat urbana”.

L’Ajuntament de Figueres se suma un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura els dies 21 i 22 de setembre al carrer Sant Pau .

L`Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Figueres ha organitzat dues activitats en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Figueres, que tindran lloc els dies 21 i 22 de setembre a l’entorn del carrer Sant Pau i la Plaça de l’Institut.

La primera jornada d’activitats es realitzarà divendres 21 de setembre amb les escoles de Figueres al carrer Sant Pau i la Plaça de l’Institut, i està pensada per fomentar la mobilitat sostenible amb un taller de murals sobre mobilitat sostenible a Figueres, un taller de manteniment de bicicletes, un circuit de bicicletes i un esmorzar saludable. Hi participaran un total de 220 alumnes de 6 escoles de la ciutat i l’activitat es durà a terme de 9.30h a 12h.

La segona activitat organitzada és el Parking Day, del divendres 21 fins dilluns 24 en els que es tancarà al trànsit del carrer Sant Pau en el tram situat entre el carrer Col·legi i el carrer Muntaner. En l’edició de l’any passat aquest activitat es va portar a terme al carrer Ample. Enguany s’hi farà una instal·lació amb mobiliari urbà (bancs, cadires, gespa, vegetació), tallers de manualitats, una zona chill-out, una zona photocall, activitats i un concert de boogie woogie dissabte 22 a les 19 hores amb el grup Madam boogie.

Diumenge s’hi mantindrà la instal·lació per poder gaudir-ne durant el cap de setmana.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, a més de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic. 

El Regidor Medi Ambient i Mobilitat, Francesc Cruanyes, destaca que enguany s'ha dotat la setmana de més participació, amb gairebé 170 alumnes, i amb més activitats, repetint la iniciativa Park (ing) Day que es va celebrar per primera vegada el 2017, amb l'objectiu de visibilitzar l'espai públic sense vehicles i destinat a altres finalitats, Cruanyes ha remarcat que la mobilitat sostenible no se circumscriu a uns dies determinats sinó que s'aconsegueix amb obres i actuacions a la via pública per pacificar el trànsit que des del govern duen a terme al llarg de tot l'any.