Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, la façana de l’Ajuntament de Figueres estarà il·luminada de blau el dissabte i el diumenge de 20 a 24 h. Aquesta acció respon a una moció presentada presentada per Ciutadans que es va aprovar al Ple.

L'Ajuntament de Figueres se suma a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

Centenars de ciutats d’arreu del món il·luminaran de blau (el color de l’autisme) alguns dels seus edificis emblemàtics per cridar l'atenció i sensibilitzar sobre el trastorn. Es tracta d’una iniciativa que es coneix com "Light it up blue" a la qual s’hi han sumat entitats de l’autisme d’arreu del món.

Els edificis blaus són una demostració de solidaritat amb el col·lectiu de persones amb Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) i les seves famílies, per la qual cosa la federació Catalana de l’Autisme fa una crida a tots els ajuntaments perquè es sumin a aquesta iniciativa.

Les persones amb autisme s’enfronten a nombroses barreres a l’hora de gaudir dels seus drets fonamentals i formar part plenament de la comunitat, per això el lema de la campanya “Trenquem junts barreres per l’autisme. Fem una societat més accessible”.

Per tal de sumar-se en aquesta inicitiva l’Ajuntament de Figueres il·luminarà de color blau la façana de l’Ajuntament els dies 1 i 2 d’abril de les 20 h a les 24 h, d’ acord amb les instruccions i amb la coordinació dels serveis tècnics municipals. 

Per a més informació sobre aquesta commemoració entreu a www.fecaa.cat i a www.diamundialautismo.com

Des de l'Ajuntament s'anima a signar el manifest oficial amb motiu d'aquest dia per ajudar a fer una societat accessible per a les persones amb TEA. 

També podeu consultar el registre de ciutats participants, entre les quals hi ha Figueres, en els següents enllaços:

http://www.fecaa.cat/noticies_detall.php?id=114

http://fecaa.cat/uploads/documentos/archivo_13_+LIUB%20edificis%20definitiu.pdf

http://diamundialautismo.com/cataluna/