Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Figueres, un total de 4 escoles amb més de 1250 nens i nenes han investigat les vides de persones compromeses amb la pau i els drets humans al llarg del mes de gener

L'Ajuntament de Figueres s'adhereix a la campanya "Protagonistes per la pau" per commemorar el Dia Escolar per a la No Violència i la Pau (DENIP).

L'Àrea d’Acció Cívica i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Figueres ha impulsat aquest mes de gener la campanya "Protagonistes per la pau" per commemorar el Dia Escolar per a la No Violència i la Pau (DENIP) ¾el 30 de gener¾, en coorganització amb l'Ajuntament de Girona i ONG Solidàries. A Figueres, s'han adherit al programa un total de 4 escoles amb més de 1250 nens i nenes, que al llarg del mes han investigat les vides de persones compromeses amb la pau i els drets humans. Enguany, els centres educatius que han volgut formar part d’aquesta iniciativa són l’escola Sant Pau, l’escola Parc de les Aigües, l’escola Cor de Maria i l’escola M. Àngels Anglada. Segons el regidor de Cooperació, Francesc Cruanyes, “és digne d’admirar la predisposició dels docents i la participació activa dels escolars, que any rere any s’involucren per la pau i la no violència amb un lema diferent”.

La campanya de sensibilització “Protagonistes per la Pau” té com a objectiu promoure l’educació  per la pau, els drets humans i els seus valors. Així, al llarg del mes de gener, els alumnes participants han pogut conèixer, a través de la cerca d’informació, persones d’arreu del món, que des de diferents àmbits de treball, tant a nivell internacional com local, han contribuït en la construcció de la pau i el respecte pels drets humans al llarg de la seva vida, demostrant el seu compromís ferm amb la cultura de pau i els drets humans.

En l'ampli llistat de vides per la pau que s'han investigat, hi ha personatges molt coneguts com la MalalaYousafzai, activista per l’educació i Premi Nobel de la Pau, l’economista i activista Arcadi Oliveres, el pallasso Tortell Poltrona, fundador de Pallassos Sense Fronteres, o l’alcaldessa de Lampedusa i defensora de les persones refugiades, Giuseppina Nicolini. Però entre els Protagonistes per la Pau també hi ha gent anònima com Marley Dias que fa dos anys va iniciar la campanya #1000BlackGirlBooks per aconseguir una donació de 1.000 llibres, en els quals la protagonista fos una nena negra, tipa com estava de no poder-se identificar amb les lectures escolars recomanades. O també hi ha Omid Kokabee, un jove físic iranià que va estar empresonat per negar-se a treballar en un programa nuclear al seu país i que ha rebut nombrosos premis per la seva valentia i pel seu treball fet, des de la presó, a favor dels Drets Humans i de l’educació dels seus companys presos.

A més, al llarg de la campanya, s'han dut a terme tallers sobre pau positiva adreçats als més de 1250 alumnes figuerencs de les escoles participants. Pel que fa als tallers adreçats a educació infantil, han anat a càrrec dels alumnes de segon mòdul del grau superior d'educació infantil de l'IES Ramon Muntaner ¾que han rebut una formació¾; mentre que els tallers per a educació primària han estat dirigits pel  dinamitzador i tallerista Isaac Bardera, amb experiència d’altres anys en aquest programa, i la coordinadora i responsable del DENIP a la ciutat de Figueres, Anna Larrull.