Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'han realitzat diversos treballs que han permès activar-la de nou renovant màquinaria i elements originals

L'Ajuntament de Figueres restaura la Font Lluminosa.

L'Ajuntament de Figueres ha realitzat diversos treballs de renovació de la Font Lluminosa de la plaça Ernest Vila que han permès activar-la de nou, restaurant maquinària i elements originals. La font és obra de l'arquitecte i enginyer Carles Buïgas i Sans, i data del 1965.

Els treballs de renovació de la Font Lluminosa han consistit en la restauració de 3 de les bombes, la substitució de les vàlvules d'aspiració i impulsió, així com dels 3 motors i un variador de freqüència, i la instal·lació de 2 ventiladors als quadres elèctrics. A més, s'han pintat les canonades i les bombes, s'ha desembossat, netejat i desinfectat els elements impulsors de la font, i s'han substituït els escalons deteriorats.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, destaca la importància de la restauració d'aquesta font, que és una "icona de la ciutat", i que ara torna a lluir amb tots els seus elements originals.

L'altra font que l'Ajuntament de Figueres està restaurant és la de la plaça de la Palmera, que en breu també estarà activa amb tots els seus elements originals.