Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'actuació coincideix amb el 750 aniversari de la signatura de la carta de poblament atorgada pel rei Jaume I el 21 de juny de 1267

L'Ajuntament de Figueres restaura l'escultura del rei Jaume I i el monument commemoratiu de la Carta Pobla.

L'Ajuntament de Figueres ha restaurat l'escultura del rei Jaume I, situada a la plaça Dr. Ernest Vila, i el monument commemoratiu de la Carta Pobla, ubicat a la carretera nacional amb l’avinguda de Perpinyà, coincidint amb el 750 aniversari de la signatura de la carta de poblament, atorgada pel rei Jaume I el 21 de juny de 1267.

Pel que fa a l'escultura de pedra i bronze dempeus del rei Jaume I, obra de Frederic Marés inaugurada l'any 1968, s'ha netejat tota l'estàtua i s'ha reparat el mànec de l'espasa. Quant al monòlit de pedra i ceràmica, obra de l'enginyer Frederic Macau inaugurat l'any 1967, s'han canviat dues pedres que estaven trencades, i s'ha netejat l'estàtua i el seu entorn.

El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, assegura que s'ha complert amb el compromís del govern de restaurar l'escultura del rei Jaume I i el monument de la Carta Pobla, coincidint amb la celebració del 750 aniversari de la Carta Pobla.