Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els nous agents s’incorporaran a la plantilla el juny del 2018. El govern municipal preveu convocar tres noves places aquest 2017

L’Ajuntament de Figueres realitza les proves selectives per a les tres noves places d'Agents de la Guàrdia Urbana.

El pavelló poliesportiu municipal acull avui els 65 aspirants que realitzen les proves físiques per accedir a les 3 noves places d'agents de la Guàrdia Urbana de Figueres que l'Ajuntament va convocar el mes de setembre passat mitjançant oposició lliure.
Paral·lelament, s'estan realitzant les proves selectives per a 5 places de Caporal de la Guàrdia Urbana, mitjançant concurs oposició, per promoció interna; per a 1 plaça de sergent de la Guàrdia Urbana, també per promoció interna, mitjançant concurs oposició; i també està en tràmit el concurs de mobilitat horitzontal d'una plaça d'agent.

Els nous agents de la Guàrdia Urbana s'incorporaran a la plantilla del cos de policia figuerenca el juny 2018, després de finalitzar totes les proves selectives, i de realitzar el curs de nou mesos a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

El govern municipal preveu continuar amb l’ampliació de la plantilla gradualment, i per aquest 2017 ja hi ha prevista la convocatòria de 3 noves places més.

El regidor de Seguretat, Quim Felip, destaca la necessitat d'incorporar nous agents en una plantilla que ha anat augmentant la seva mitjana d'edat, "La Guàrdia Urbana de Figueres atén moltíssimes problemàtiques i molt diverses, en aquests últims anys gràcies a l'esforç i la implicació de tot el cos s'ha mantingut el nivell de la nostra policia, i ara ha arribat el moment d'incorporar aquests reforços."

L'alcaldessa Marta Felip es mostra molt satisfeta per poder contractar nous agents de la Guàrdia Urbana: "Les característiques de Figueres com a ciutat mitjana, de pas, i amb un augment de nous fronts a cobrir per part de Guàrdia Urbana fa que sigui absolutament necessari ampliar el nombre d'agents, un compromís que vàrem adquirir des del govern municipal i que serà una realitat el juny del 2018 quan aquests nous agents estiguin operatius al carrer."