Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Figueres ha provat un nou sistema per combatre les males herbes basat en l'emissió de rajos infrarojos amb l'objectiu de trobar el mètode fitosanitari ideal, efectiu, sostenible i respectuós amb el Medi Ambient que substitueixi els herbicides glifosats. L

L'Ajuntament de Figueres prova un nou sistema per combatre les males herbes com a mètode alternatiu als herbicides glifosats.

La demostració s'ha dut a terme a la zona del recinte firal, amb la presència de tècnics de l’empresa concessionària, tècnics del propi Ajuntament, i el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, afirma que "l’Àrea de Medi Ambient treballa en l’adopció de sistemes alternatius a l’ús de glifosats en l’eliminació d’herbes en llocs no desitjats de l’entorn urbà. Així ens vam comprometre arran l’aprovació per unanimitat de la moció que perseguia adoptar mètodes no nocius i respectuosos amb la salut de persones i animals”.

Fa unes setmanes ja es va fer una primera prova amb una màquina basada en la injecció de vapor a altes temperatures, i en breu està previst provar altres mètodes.

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres participarà properament en una jornada organitzada per la Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar de la UdG i la UVic que tractarà específicament sobre mètodes alternatius als herbicides glifosats.