Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest matí l’Ajuntament de Figueres ha presentat un estudi sobre la situació dels diferents col·lectius religiosos que hi ha a la ciutat, explicant les problemàtiques i les necessitats al respecte. És la primera vegada que es presenta un estudi d’aquestes característiques a les comarques gironines.

L’Ajuntament de Figueres presenta un estudi sobre la diversitat religiosa a la ciutat.

El treball, realitzat per Jordi Feu, de la Universitat de Girona, amb el títol Estudi de la situació dels diferents col·lectius religiosos, problemàtiques i necessitats. Eixos per a la configuració de polítiques públiques respectuoses amb la diversitat, presenta les característiques bàsiques dels col·lectius o grups religiosos que hi ha a Figueres, explicant, entre d’altres, els usos i necessitats que tenen de l’espai públic per a cada confessió,  la percepció de la vivència de la diversitat religiosa a la ciutat i la xarxa relacional i el nivell de satisfacció amb l’administració i la comunitat.

L’objectiu d’aquest estudi se centra a determinar les necessitats i demandes per a àmbits concrets - educació, urbanisme, cementiri-funerària, sanitat, seguretat o mitjans de comunicació - d’aquests col·lectius religiosos i tenir l’oportunitat de constituir una taula de diàleg interreligiós i altres línies de treball.

A la presentació hi ha assistit l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, el regidor d’Acció Cívica, Jordi Masquef, l’autor de l’estudi, Jordi Feu, la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat i representants de les diverses comunitats religioses de la ciutat.

L’alcaldessa Marta Felip remarca el pes d’aquest estudi, el qual es fa per primera vegada a les comarques gironines, que “permet conèixer a fons la realitat de la ciutat amb una radiografia actualitzada de les comunitats religioses, reforçant la cohesió social”.

El regidor Jordi Masquef destaca la importància de “mantenir el contacte directe amb tots els representants de les entitats religioses de la ciutat per treballar conjuntament i estar al costat de les comunitats i, en definitiva, de la gent i les seves inquietuds”.