Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ahir al vespre el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Figueres va presentar a la Sala La Cate les programacions del darrer trimestre d’any dels diferents equipaments culturals municipals de la ciutat, així com d’altres propostes paral•leles en un acte públic que va comptar amb uns 150 assistents.

 L’Ajuntament de Figueres presenta les programacions culturals previstes pel darrer trimestre d’any.

Els responsables de la Biblioteca Fages de Climent, el Museu de l’Empordà, el Servei de Català i els espais escènics van donar a conèixer al públic les activitats programades en els diferents equipaments culturals entre els mesos de setembre i desembre, amb una àmplia oferta de propostes que van des de clubs de lectura, exposicions, arts escèniques per a adults i infants, concerts de petit format, activitats pedagògiques o cursos de català, entre d’altres.

A banda de la programació estable dels propis equipaments municipals, es van explicar altres activitats paral·leles com ara el cicle ‘Refugiats, un drama actual’, dedicat al conflicte dels refugiats que comença demà i, durant un mes, ofereix un programa amb conferències, exposicions o sortides a espais de memòria; la primera jornada de divulgació científica a Figueres, que tindrà lloc el 29 d’octubre a la Sala La Cate; o un cicle d’activitats dedicades a Cervantes, amb motiu del quart centenari de la seva mort.

Durant la presentació també es va voler destacar l’important paper que tenen les entitats culturals de la ciutat, moltes d’elles col·laboradores en aquestes programacions com ara, entre un llarg llistat, el Casino Menestral Figuerenc, Cineclub Diòptria o el Foment de la Sardana Pep Ventura.

El regidor de Cultura Alfons Martínez va remarcar l’objectiu de l’Ajuntament de potenciar la imatge de ‘Cultura Figueres’. “Volem impulsar la difusió de l’activitat cultural a Figueres i fora de Figueres. La nostra programació estable ha de tenir ressò i hem de fer-ho de manera ordenada i coordinada entre els programadors municipals i les entitats, per això la nostra voluntat és sumar esforços amb el teixit cultural de la ciutat de manera progressiva, sense aturar-nos”.

L’alcaldessa de Figueres Marta Felip va subratllar l’àmplia oferta cultural que es du a terme a la ciutat. “A Figueres es fan moltes coses, Figueres respira Cultura. Moltes vegades hem de córrer d’un lloc a un altre per la multiplicitat d’actes de caràcter cultural que es fan. No oblidem tampoc la cultura popular de la ciutat, ben present especialment de cara al 2017 amb Figueres com a Capital de la Sardana”.

A http://ca.figueres.cat/la-ciutat/cultura/ podeu trobar tota la informació sobre els equipaments culturals municipals i les seves respectives programacions.