Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pregoner de les Fires i Festes de la Santa Creu d'enguany serà el cineasta Ventura Pons

L'Ajuntament de Figueres presenta el cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2018, dissenyat per la il·lustradora figuerenca Judit Frigola.

L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí en roda de premsa el cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2018, dissenyat per la il·lustradora figuerenca Judit Frigola. El cartell és una il·lustració que fa al·lusió a la Festa de l'Arbre de la ciutat, que enguany celebra el seu centenari, i alhora pretén recordar un cartell de cinema amb motiu de la reobertura del cinema Las Vegas.

La il·lustradora ha explicat que la vegetació i, en concret, l'arbre de figuera, ocupa el primer terme i bona part de la imatge, ja que enguany se celebra el centenari de la Festa de l'Arbre de Figueres. Al centre de la imatge, hi ha "una figuerenca que ens extén la mà amb orgull convidant a l’espectador a gaudir de les activitats de fires i festes de la seva ciutat, que veiem al fons, i que són el punt de fuga de l’imatge." A més, el cartell, tant pel tractament com per la composició, pretén recordar un cartell de cinema i ser "un petit homenatge al que crec és un dels esdeveniments de l'any: la reobertura del cinema Las Vegas, com a lloc d'oci, cultura i nou equipament de la ciutat", ha explicat Frigola.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha avançat que el pregoner de les Fires i Festes de la Santa Creu d'enguany serà Ventura Pons, director de cinema i promotor de Las Vegas, coincidint amb la reobertura i inauguració de l'emblemàtic cinema figuerenc i l'estrena aquest mes d'abril del film Miss Dalí, rodat a Figueres el 2017.

El regidor de Cultura Popular i Festes, Quim Felip, ha explicat que el cartell d'enguany segueix la tendència que es va iniciar amb el cartell de l'edició anterior, amb elements emblemàtics i representatius de les Fires i Festes de la Santa Creu, dissenyats i il·lustrats per autors locals.

Biografia de Judit Frigola

Judit Frigola Fontacaba (Figueres, 1985) és il·lustradora infantil i juvenil formada a l’Escola Llotja de Barcelona (Titulació: Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Il·lustració), i anteriorment formada en Disseny Gràfic al Centre Universitari de Disseny i Art EINA, de la mateixa ciutat.

Desenvolupa la seva activitat en el camp de la il·lustració infantil i juvenil, sobretot

destinada a llibres de text, àlbums il·lustrats, revistes, quaderns educatius, etc., tot i que també ha participat en projectes audiovisuals per al sector públic i privat.

Recentment l’ha començat a representar a nivell internacional l’agència d’il·lustració Advocate Art, amb seu a Londres.

En l’actualitat resideix i treballa des de la seva ciutat natal, Figueres, on en aquests moments finalitza dues publicacions per a Larousse (ESP), per a qui ja ha treballat en diverses ocasions. En paral·lel, dóna suport creatiu a la Bookman Llibreria, de Figueres.

Biografia de Ventura Pons

Ventura Pons (Barcelona, 25 de juliol de 1945) és un director de cinemaguionista i productor català. Després de dirigir més d’una vintena d’obres teatrals, va rodar la seva primera pel·lícula l’any 1977, Ocaña, retrat intermitent, seleccionada oficialment pel Festival de Cannes. Amb 31 llargmetratges, 29 produïts amb la seva companyia Els Films de la Rambla, S.A., fundada l’any 1985, s’ha convertit en el director que més pel·lícules ha rodat en català i en un dels cineastes més coneguts de Catalunya.

La seva obra es programa contínuament en els millors festivals internacionals de cinema, com el festival de Toronto o a la Berlinale ¾on ha tingut presència durant 5 anys consecutius¾, i ha estat estrenada en nombrosos països, tant en sales com en nombroses televisions.

Ha rebut diversos premis cinematogràfics. Ha esta guardonat, entre d’altres, amb la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes del Govern espanyol, la Creu de Sant Jordi del Govern català, el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya, un Premi Ondas, el Premio Ciudad de Huesca, el Zinegoak 2005 a Bilbao, el Gaudí d’Honor 2015 i el Premi d’honor Jordi Dauder a Lleida 2016.

L'any 2014 va reobrir els Cinemes Texas de Barcelona,  i el 2017, el cinema Albatexas de València, ambdues sales amb projecció de pel·lícules en versió original subtitulada en català.

Actualment, és conseller de la SGAE i patró de la Fundació Autor, i ha estat vicepresident de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya.

A la vegada ha fundat la distribuïdora Alba Films per donar sortida al cine mundial més interessant que no arrriba a les nostres pantalles.