Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'amplia així el programa d'actes dedicat al patró de la ciutat Com a novetats principals destaquen el pregonet de Sant Pere des del balcó del Teatre El Jardí i la celebració de les Justes del Rei Jaume al Parc Bosc i Passeig Nou

L'Ajuntament de Figueres presenta 36 activitats per celebrar la Festa de Sant Pere.

L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí el programa de la Festa de Sant Pere, patró de la ciutat, amb 36 activitats que se celebraran entre el 26 de juny i el 2 de juliol. El programa, elaborat des de la regidoria de Festes, Cultura Popular i Promoció Econòmica i gràcies a la col·laboració de les entitats de la ciutat, inclou propostes per a totes les franges d'edats: concerts, visites guiades, espectacles, activitats infantils, etc. La presentació s'ha fet aquest matí amb l'alcaldessa Marta Felip, el regidor de Cultura Popular, Quim Felip, representants de Drakonia, i representants del Consell Ciutadà d'Infants de Figueres.

Una bona part dels actes de la Festa de Sant Pere han estat programats en el marc de la capitalitat de la sardana i del bicentenari del naixement de Pep Ventura. Així, destaca el concert del compositor Jordi Molina, que presentarà el seu darrer treball "Matèria del Temps", el dilluns 26 de juny a l'auditori dels Caputxins, on també es farà la presentació del segon semestre de la capitalitat; o la retransmissió en streamig de l'Aplec de Cultura Popular Adifolk des d'Ostrava a la República Txeca, que es farà l'1 de juliol a la plaça Josep Tarradellas amb una pantalla gegant.

Una de les novetats principals és el pregonet de Sant Pere des del balcó del Teatre Jardí, el dimecres 28 de juny, promogut i protagonitzat pel Consell Ciutadà d'Infants de Figueres, que acabarà amb animació musical "Que peti la plaça!" amb el grup Xip Xap. La mateixa tarda hi haurà el tradicional ball i concert de revetlla amb la orquestra Montecarlo i el grup Hotel Cochambre a la plaça Catalunya.

Una altra de les novetats principals és la programació de les Justes del Rei Jaume, que enguany s'han traslladat de Santa Creu a Sant Pere, aprofitant la proximitat de la celebració del 750 aniversari de la Carta Pobla de Figueres. Les Justes se celebraran el dissabte 1 i 2 de juliol, al Parc Bosc i al Passeig Nou, una zona cèntrica, propera a la Rambla i a la zona oest, on recentment s'hi han fet actuacions de millora de l'entorn.

El programa de la Festa de Sant Pere que s'ha presentat aquest matí també inclou les activitats organitzades per la Cate fins al 2 de Juliol, i la Diada Castellera a la Rambla, amb la participació de la Colla Castellera de Figueres, els Marrecs de Salt, els Xerrics d'Olot i els Esperxats de l'Estany, que tindrà lloc el diumenge 2 de juliol. També destaquen les visites guiades En pep de la tenora i La Guerra Civil a Figueres 1936-1939, que es faran dijous 29 de juny a les 11.30 h i a les 17.30 h respectivament.

El regidor de Cultura Popular, Quim Felip, afirma que s'ha volgut donar més contingut als actes de la Festa de Sant Pere de Figueres, i ha agraït la implicació de les entitats de la ciutat: Foment de la Sardana Pep Ventura, la Cate, Colla Castellera, la Colla Gegantera, el Grup Drakonia, i el Consell Ciutadà d'Infants de Figueres.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat que amb la recuperació d'un programa dedicat a la celebració de Sant Pere i l'ampliació del nombre d'activitats "reivindiquem la festa petita de Figueres i li donem més protagonisme a la festa del patró de la ciutat".