Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les activitats, dirigides als veïns dels barris del Centre Històric, pretenen millorar el seu benestar fístic i intel·lectual. També s'ha posat en marxa un projecte socioeducatiu adreçat a adolescents amb l'objectiu de prevenir i protegir situacions de risc i incrementar el benestar dels menors

L’Ajuntament de Figueres posa en marxa activitats gratuïtes per a majors de 65 anys i adults a través del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històr.

L’Ajuntament de Figueres ha posat en marxa diferents activitats gratuïtes dirigides a majors de 65 anys i adults a través del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric de la ciutat, amb l'objectiu de millorar el benestar físic i intel·lectual dels veïns d'aquest barri.

Pel que fa a les activitats adreçades a majors de 65 anys, s'han organitzat sessions de gimnàstica terapèutica els dilluns i els divendres al matí, tallers d'estimulació cognitiva i de memòria els dimecres al matí, i classes d'idiomes (anglès i francès) per a principiants els dimarts i els dijous al matí. Les sessions, que tenen una hora de durada, es desenvoluparan a l'aula de la planta baixa de les oficines del Pla d'Intevervenció Integral del Centre Històric (edifici de l'antic convent dels Caputxins).

Pel que fa als adults, s'han programat sessions d'una hora al gimnàs de l'escola Parc de les Aigües, on un tècnic esportiu conduirà l'activitat. Les sessions, que es duran a terme tant a l'interior del recinte com a l'aire lliure, a l'entorn de l'estació de salut del Parc de les Aigües,  es realitzaran els dilluns i dimecres de 19 a 20 h i de 20 a 21 h, i en cas que s'omplin les classes i hi hagi més demanda, s'obriran sessions els dimarts i dijous de 19 h a 20 h i de 20 a 21 h.

A més, la setmana passada es va posar en marxa un projecte socioeducatiu adreçat a adolescents que cursin 1er i 2on d'ESO de l'àmbit del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric de Figueres o escolaritzats a la zona, que pretén prevenir i protegir situacions de risc dels menors, i incrementar el seu benestar mitjançant el treball individualitzat, les actuacions grupals, el treball amb les seves famílies i els diferents agents educatius i socials. El servei es realitzarà després de l'horari escolar, a Caputxins, i promourà el treball en xarxa.

Paral·lelament, es continuen portant a terme les actuacions de Patis Oberts a l'escola Parc de les Aigües i de Reforç Escolar amb alumnes de primària. L'activitat de reforç escolar s'ha estat desenvolupant als Caputxins però per deixar disponible l'aula per a la intervenció amb adolescents s'ha traslladat a l'escola Parc de les Aigües.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la importància de la recuperació del Pla Integral de Rehabilitació del Centre Històric, que no només implica transformació urbanística, sinó també intervencions socials amb impuls de projectes i actuacions com els cursos gratuïts que beneficiaran a adults i majors de 65 anys o el projecte socieducatiu adreçat a adolescents.

La inscripció a totes les activitats és obligatòria. Pel que fa a les sessions de gimnàs per a adults començarà l'1 de febrer, al mateix gimnàs de l'escola Parc de les Aigües (dilluns i dimecres, de 19 a 19.15 h i de 20 a 20.15 h); mentre que la inscripció a les activitats adreçades a gent gran es podrà fer a partir del 30 de gener a la mateixa aula de Caputxins (per les sessions de gimnàstica terapèutica, dilluns i divendres de 9.30 h a 9.45 h; per als tallers d'estimulació cognitiva i de memòria, els dimecres de 10 a 10.15 h; per a les classes d'idiomes, els dimarts i dijous de 10 a 10.15 h).