Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest matí s’ha presentat a les instal·lacions del Futbol Club Barcelona la gira de l’espectacle Foot-Ball del coreògraf Cesc Gelabert a set municipis catalans membres de la Xarxa Transversal, entre els quals hi ha Figueres.

L’Ajuntament de Figueres participa en la gira de l’espectacle "Foot-ball" que s'ha presentat avui al Camp Nou.

En representació de l’Ajuntament hi ha assistit Alfons Martínez, regidor de Cultura, César Barrenechea, regidor d’Esports, i Salvador Torres, director del Teatre Municipal el Jardí.

L’acte ha estat conduït per Carles Vilarrubí, vicepresident del Futbol Club Barcelona, Cesc Gelabert, coreògraf, director de la companyia Gelabert Azzopardi i responsable de l’espectacle, Josep Berga, president del Consorci Transversal i regidor de Cultura d’Olot, i Pep Tugas, director del Teatre-Auditori de Sant Cugat i representant dels teatres que participen en el projecte, que s’han encarregat de presentar el  projecte.

Foot-Ball és un espectacle de dansa que reuneix un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del FC Barcelona i que mostra una hibridació de dos dels principals llenguatges no verbals de la nostra cultura: la dansa i el futbol. Amb el patrocini del FC Barcelona i l’impuls de les àrees de Cultura dels ajuntaments de les set ciutats, el que pretén aquesta iniciativa és atraure nous públics a la dansa i popularitzar aquesta disciplina arreu de Catalunya.

L’espectacle, ha explicat Gelabert, està creat a partir de l’anàlisi en profunditat d’algunes jugades de les èpoques Rijkaard, Vilanova i Guardiola. El coreògraf i ballarí, soci del Barça des dels quatre anys, ha posat en valor la “familiaritat” que cal generar amb les disciplines artístiques de cara a crear nous públics. Tant Gelabert com Josep Berga han destacat les coincidències que hi ha entre el futbol i la dansa i l’estímul que representa estudiar els territoris fronterers que hi ha entre tots dos.

Per el regidor de cultura de l’Ajuntament de Figueres, Alfons Martínez, “aquesta proposta lliga molt amb la línia cultural que volem impulsar des de Figueres: sumar esforços amb altres ciutats per poder programar propostes interessants. I “Foot-Ball” de Cesc Gelabert n’és un exemple evident”.

La gira de Foot-Ball arrenca el  27 de febrer a Mataró i tot seguit passarà per Figueres, concretament el dia 11 de març al Teatre Municipal el Jardí. Després farà parada a Manresa (13 de març), Olot (18 de març), Sant Cugat (20 de març), Reus (29 de març) i Granollers (24 d’abril).