Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Al centre l'horari serà ininterromput de 8 a 18 h, i a la resta, l'horari serà de 8 a 13 h i de 16 a 18 h. S'ha instal•lat ja la nova senyalització a la zona del centre i s'està acabant d'enllestir la de la resta de la ciutat. La mesura parteix d'una moció que va presentar el grup municipal del PP

L'Ajuntament de Figueres optimitza les zones d'aparcament de  càrrega i descàrrega amb una nova regulació horària.

L'Ajuntament de Figueres ha implantat una nova regulació horària de les zones d'aparcament de càrrega i descàrrega per tal d'optimitzar l'ús de l'estacionament urbà. La mesura estableix que al centre de la ciutat l'horari serà ininterromput de 8 a 18 h, i a la resta de zones, l'horari serà de 8 a 13 h i de 16 a 18 h. Aquesta setmana ja s'ha iniciat la instal·lació de nova senyalització a la zona del centre i s'està acabant d'enllestir la de la resta de la ciutat.

La nova mesura parteix d’un estudi de l'ús, rendibilitat i freqüència de les zones de càrrega i descàrrega que s'ha elaborat després que el Ple de l'Ajuntament aprovés per unanimitat una moció presentada pel grup municipal del PP, que proposava analitzar i valorar possibles modificacions horàries d'aquestes zones d'estacionament per fer-ne un ús correcte. La nova regulació resultant determina que tothom podrà utilitzar les zones de càrrega i descàrrega a partir de les 18 h, fet que facilitarà l'aparcament per a realitzar compres de 18 a 20 h.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Mobilitat, Francesc Cruanyes, explica que l'objectiu és "optimitzar al màxim l’espai d’estacionament urbà, fent-lo compatible amb les necessitats dels professionals i la dels veïns", i que, a més dels nous horaris, es vetllarà perquè es compleixin els temps de càrrega i descàrrega, afavorint la rotació.  Cruanyes afegeix que aquesta iniciativa "també ens mostra com n’és de fàcil entendre’s amb qualsevol grup municipal quan les voluntats de millora ciutadana apunten solucions compartides”.