Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

També ha obert les subvencions de fins a 7.000 € per a la rehabilitació d'establiments ja existents a la zona, en el marc del Pla d'Intervenció del Centre Històric. L'objectiu és fomentar la dinamització de carrers poc comercials o degradats del Centre Històric i la reactivació del comerç existent

L'Ajuntament de Figueres obre la convocatòria de subvencions de  fins a 21.000 € per a l'obertura de nous establiments en carrers no comercials.

L'Ajuntament de Figueres ha obert la convocatòria de subvencions de fins a 21.000 euros per a l'obertura de nous establiments en carrers no comercials del centre històric i de fins a 7.000 euros per a la rehabilitació d'establiments ja existents a la zona, en el marc del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric. L'objectiu d'aquesta línia d'ajuts és fomentar la dinamització de carrers poc comercials o degradats del Centre Històric i la renovació i reactivació del comerç ja existent.

Els ajuts per a l'obertura o rehabilitació i millora d'establiments amb atenció al públic a l'entorn del Centre Històric, aprovats al ple del mes de juny, compten amb una partida de 175.000 euros, i permetran finançar el 50 % del cost total dels treballs. Les franquícies i grans superfícies estan excloses d'aquestes subvencions i es prioritzaran els ajuts als emprenedors i al petit comerç de proximitat.

Els ajuts es destinaran a obra i instal·lacions, tant a l'interior com a l'exterior de l'establiment, climatització (excloent aparells portàtils), il·luminació, retolació, maquinària i mobiliari requerit per al desenvolupament de l'activitat, i honoraris facultatius per la redacció del projecte tècnic si s'escau.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la necesstitat i la importància d'aquesta línia d'ajuts per dinamitzar el comerç del barri vell, incentivant l'emprenedoria i ajudant al petit comerç actual, mesures que serviran per canviar completament la tipologia de carrers no comercials que amb el temps han patit un procés de degradació, i donaran un impuls comercial que contribuirà a ampliar l'àmbit comercial més enllà del rovell de l'ou: "Aquestes subvencions serviran per continuar amb la transformació  del Centre Històric que hem iniciat amb les subvencions per a la rehabilitació de façane si millores en edificis, i amb la reforma de carrers que s'iniciarà aquest novembre amb la reurbanització del carrer Barceloneta i continuarà amb els carrers Jonquera, Ample i Peralada."

El termini de termini presentació sol·licituds finalitzarà el 31 desembre 2017.