Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Enguany s'han rebut 320 fotografies distribuïdes en les 5 categories establertes. Les fotografies es podran veure en una exposició fotogràfica a la Biblioteca Fages de Climent fins al 20 de gener

L'Ajuntament de Figueres lliura els premis de la quarta edició del Concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia.

L'Ajuntament de Figueres ha lliurat els premis de la quarta edició del Concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia en un acte celebrat a la Biblioteca Fages de Climent. El jurat del concurs ha emès el seu veredicte després de deliberar sobre les 320 fotografies participants, distribuïdes en les 5 categories establertes ¾Fenòmens meteorològics (113 fotos), Meteorologia, aigua i territori (67 fotos), Tramuntana (17 fotos), Fenòmens meteorològics a Figueres (7 fotos), i Instagram i Twitter (116 fotos)¾.

Les fotografies premiades són:

Categoria ‘Fenòmens meteorològics’

 • Primer premi: Norfeu i Thor al país del vent de Carlos Castillejo Balsera.
 • Segon premi: Mànegues de Pau Gener Fernández

Categoria ‘Meteorologia, aigua i territori’

 • Primer premi: Camps enfangats d'Enric Navarrete Bachs
 • Segon premi: Capvespre rogenc de Xavier Navas Nadal

Categoria ‘Tramuntana’

 • Primer premi: Tramuntana-Canigó-Cargol de Lluís Roura Juanola
 • Segon premi: Laberint de dunes d'Eugeni Vallmajó Alcalde
   

Categoria ‘Fenòmens meteorològics a Figueres’

 • Primer premi: Cortina d'aigua a Figueres de Narcís Isern
 • Segon premi: Camí cap al cel de Sílvia Adroher Esperanza


Categoria ‘Instagram i Twitter’

 • Pasturant abans no caigui el cel de Marc Heras Bofill

Els primers premis estant dotats amb 200 €, un trofeu i un lot de llibres de fotografia i meteorologia. Els segons premis estan dotats amb 100 €, un diploma i un lot de vins de la DO Empordà. El premi de la categoria Instagram està dotat amb 60 €, un trofeu i una estació meteorològica de sobretaula.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, s'ha mostrat molt satisfet tant per "la participació creixent d’aquest concurs d’abast internacional" com, i molt especialment, "per la seva qualitat fotogràfica i per la diversitat de fenòments meteorològics capturats". Cruanyes ha afegit que "amb la voluntat de posicionar el concurs com a referent de la meteorologia i la fotografia a Catalunya, per a la propera edició s'incrementarà notablement la dotació dels premis gràcies a la incorporació d’entitats col·laboradores”.

Aquest concurs fotogràfic té l'objectiu de promoure l'interès per la meteorologia i la fotografia i se celebra en memòria de l'entranyable meteoreòleg figuerenc Ferran Pou, que va morir l'any 2013. La seva dedicació, rigor i perseverança en la feina diària de recollida de dades i d'interpretació del temps de Figueres i de l'Alt Empordà el van dur a ser un dels observadors i divulgadors meteorològics més importants del país.

Les fotografies presentades es podran veure en una exposició fotogràfica a la Biblioteca Fages de Climent fins al 20 de gener.