Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La beca tindrà una dotació de 5.000 euros i es poden presentar treballs de recerca sobre programes i productes de contingut feminista

L'Ajuntament de Figueres juntament amb l'ADPC i el Col·legi de Periodistes impulsen la Beca d'investigació Montserrat Minobis.

L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya impulsen la Beca d’investigació en comunicació audiovisual Montserrat Minobis, en la primera edició 2022, amb l’objectiu de promoure i difondre un treball de recerca sobre programes i productes de contingut feminista emesos en qualsevol format audiovisual per a millorar-ne el coneixement i fer-ne divulgació.

 

La Presidenta de l'ADPC, Marta Corcoy, ha fet èmfasis en la importància de la beca "és més que necessari promoure la recerca sobre programes feministes que signifiquin una aportació substancial en aquest àmbit. Des del periodisme sempre hi ha hagut la necessitat de promoure el paper de la dona en l'àmbit professional".

La germana de la homenatjada Montserrat Minobis ha volgut destacar-ne la figura "Va ser una gran periodista, va portar el feminisme a totes les seves obres, essent membre fundadora de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i presidenta durant 10 anys. Ella tenia molt car que la lluita feminista havia començat per no parar".

 

La primera edició de la beca començarà amb treballs de la temporada 2020-2021. Tindrà una dotació econòmica de 5.000 euros i es poden presentar mitjans d’àmbit local i comarcal. Les participants seran persones llicenciades en Periodisme i Ciències de la comunicació, col·legiats i col·legiades del Col·legi de Periodistes, associades de l’Associació de Dones Periodistes i qui acrediti experiència en recerca en continguts audiovisuals amb perspectiva de gènere.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha volgut destacar que  "és important que des de les administracions posem en valor els referents femenins que durant tants anys han estat invisibilitats. Montserrat Minobis va ser una figuerenca referent per totes les noies que volen fer el seu camí en el periodisme, i ara podran comptar amb l'impuls d'aquesta beca per seguir endavant amb el seu projecte".

 

Montserrat Minobis va destacar per la seva trajectòria periodística i política, portant els valors feministes en les seves disciplines. Va formar part de la Comissió organitzadora de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, va ser membre fundadora de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i en va ser presidenta durant 10 anys. També va ser degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i directora de Catalunya Ràdio.  En els seus últims anys de vida va coordinar la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género.

 

En la vessant política va militar, els anys 70 del segle XX, a Unió Democràtica de Catalunya, a Nacionalistes d’Esquerra i l’any 1995 va formar part de la candidatura d'Iniciativa per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona.

 

El vicepresident de la Diputació de Girona ha destacat la figura de Minobis "Compromesa amb l’antifranquisme, la defensa de la llengua catalana, i la defensa dels drets de les dones, Montserrat Minobis ha estat una de les grans impulsores de la igualtat de gènere en els mitjans de comunicació i fundadora de diverses organitzacions de dones periodistes. I precisament la Beca Montserrat Minobis sorgeix aquest 2022 com a homenatge a aquesta mestra de periodistes."