Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Figueres ha iniciat aquesta setmana les obres d’urbanització del carrer Joan Arderius, un projecte llargament reivindicat pels veïns que està previst que s’allargui uns set mesos i s’enllesteixi a mitjans de desembre.

L'Ajuntament de Figueres inicia les obres d'urbanització del carrer Joan Arderius.

Tal com es va aprovar per ple, el pressupost per poder executar les obres és de 813.933 €. Les afectacions de mobilitat seran mínimes i no es tallarà la circulació, únicament es canviarà la circulació del carrer Migdia que serà tot en sentit direcció Estació i el carrer Arderius serà de l'Estació fins a la ronda Sud.

La urbanització d'aquest carrer, que connecta la plaça de l'Estació amb el carrer Joan Matas, permetrà l'accés fins a la ronda Sud sense haver de passar per l'estació d'autobús de Figueres, i així esdevenir un dels eixos nord-sud de la xarxa viària de la ciutat.

L'àmbit d'actuació del projecte d'urbanització inclou, a més del carrer Joan Arderius, els entroncaments amb la plaça de l'Estació i els carrers Sud, Fortià i Riumors, tenint una superfície total d'espai públic d'uns 4.300m2.

L’alcaldessa Marta Felip destaca que "després de deu anys des de l’organització de tot l’entorn del carrer Migdia, finalment hem pogut iniciar unes obres d'urbanització llargament reivindicades pels veïns, que suposaran una transformació completa d'aquesta zona, dignificant-la i obrint un nou vial que millorarà la mobilitat per anar d'est a sud de la ciutat".