Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal ha reclamat el cobrament del 100% de l’IBI a la concessionària de l’AP-7 per un total de 98.269 € Fins a l’any 2016 les concessionàries de les autopistes gaudien d’una exempció del 95 % d’aquest impost pel qual l’Ajuntament de Figueres ingressava anualment 4.914 €.

L’Ajuntament de Figueres ha reclamat a la concessionària de l’autopista AP-7 el 100% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) pels 2,4 km lineals que ocupa aquesta carretera al seu pas pel terme municipal de Figueres.

El cobrament del 100% de l’IBI suposarà uns ingressos de 93.000 € anuals més dels 4.914 € que ingressava fins a l’any 2016, any en què va finalitzar el benefici fiscal del qual gaudien les concessionàries que només havien d’abonar el 5% d’aquest impost.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la importància i la reparació que suposa la finalització d’aquest benefici fiscal de les concessionàries d’autopistes pels 27 municipis de la província de Girona per on passa l’AP-7 que acaba amb una llarga reivindicació del territori.

El regidor de Rendes i Recaptació, Jordi Masquef, ressalta la "importància que l'Ajuntament pugui reclamar a partir d'ara el 100% del cobrament d'aquest impost i de la bona notícia que això suposarà per a la hisenda municipal".