Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El termini per realitzar els tràtmits finalitza el 15 de gener en el cas dels residents procedents de països amb convenis, i el 30 de gener en el cas del residents de països de la UE

L'Ajuntament de Figueres informa del dret a vot per les eleccions municipals als estrangers residents a la ciutat.

L'Ajuntament de Figueres ha impulsat una campanya informativa del dret a vot dirigida a les comunitats d'estrangers residents a Figueres en la qual s'han realitzat diverses xerrades informatives en Centres Cívics municipals, i reunions amb els representants del principals col·lectius d'estrangers residents a la ciutat.

També s'han editat flyers i cartells informatius traduïts al castellà, àrab, romanès i francès per arribar millor al públic interessat. Aquesta camanya s'ha realitzat en compliment de la moció presentada i aprovada al Ple pel grup municipal de la CUP

 Es poden descarregar els formularis en aquest enllaç:

 

 

Els requisits per poder participar en les eleccions municipals són els següents:

Estar inscrit al cens electoral 

Els terminis per garantir el dret de vot acaben el 30 de gener (nacionals de la UE) i el 15 de gener (nacionals dels altres països)

 Si ets ciutadà de la UE i és la primera vegada que votes: disposes fins al 30 de gener de 2019 per manifestar la teva voluntat de votar.

Si ets ciutadà de Noruega i fa tres anys que resideixes legalment a l’Estat Espanyol: has de sol·licitar la inscripció al cens electoral a partir de l’1 de desembre de 2018 i fins al 15 de gener de 2019.

Si ets ciutadà de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile i fa cinc anys que resideixes legalment a l’Estat Espanyol: has de sol·licitar la inscripció al cens electoral a partir de l’1 de desembre de 2018 i fins al 15 de gener de 2019.  

La declaració formal d’intenció de vot i la inscripció al cens electoral es pot realitzar personalment a l’Ajuntament de Figueres, als Centres Cívics Municipals (Creu de la Mà i Joaquim Xirau, a la Marca de l’Ham) portant el DNI o NIE, per internet https://sede.ine.gob.es o correu postal.

Informa’t al 901 101 900
al departament d’Estadística de l’Ajuntment de Figueres 972 032 200 o trucant al 012