Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’àmbit del projecte afecta al carrer Col.legi i Sant Llàtzer, entre L’avinguda Salvador Dalí i el Carrer Sant Antoni. La seva superfície total és d’uns 4.200 m² Tindrà un cost de 759.649,86 € i una durada d'uns 8 mesos

L'Ajuntament de Figueres impulsa la transformació  dels carrers Col·legi i Sant Llàtzer per fer que aquesta artèria de la ciutat sigui més amable.

L'Ajuntament de Figueres ha presentat el pla de renovació del carrer Col·legi i Sant Llàtzer. L'espai té gran rellevància a Figueres, ja que creua la ciutat, i centenars de persones en fan ús diàriament. És necessària una reforma integral per a adaptar els carrers a l'ús que en fan tant els vehicles com els vianants.

El projecte contempla diverses actuacions que suposaran una millora per l'espai: substituir la canonada d’aigua a tot el carrer; renovació d’un tram de col·lector unitari entre la Plaça Triangular i el carrer Nou, que actualment és un cloell amb problemes de col·lapse; realització d’unes noves captacions de l’aigua d’escorrentia a l’Avinguda Salvador Salí, construint un nou col·lector de pluvial connectant-lo amb la xarxa del carrer Vilafant; la pacificació del trànsit del carrer Col·legi i Sant Llàtzer, implantant unes plataformes en les cruïlles amb franja de reserva provocant un zig-zag en el recorregut dels vehicles; renovar la pavimentació de carrers i places, ampliant voreres i creant cruïlles amb plataforma única, amb uns alts nivells de qualitat; pacificar la mobilitat afavorint l’ús de l’espai públic per als vianants; millora de l’accessibilitat i la seguretat dels vianants en un dels eixos important de Figueres; col·locació d’arbrat per afavorir l’ombra i fer més amable el paisatge urbà i col·locació del mobiliari urbà.

L'alcaldessa de Figueres ha destacat que "Amb aquesta actuació estem transformant Figueres, treballem per fer una ciutat  més agradable i amable per tothom. Aquests carrers fa anys que necessitaven una renovació completa i, els seus veïns i veïnes finalment, veuran una transformació al seu carrer."

 

Aquesta actuació tindrà com a resultat una millora del paisatge del carrer la renovació de la plataforma, paviments i la desaparició dels encreuaments i amb la implantació del nou enllumenat.

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, ha valorat aquesta actuació "Vam venir a posar ordre i això és el que estem fent, la renovació serà completa, des de la implantació del nou enllumenat - que està més que obsolet- a l'ampliació de voreres. És important el rol que està tenint l'empresa pública FISERSA en aquesta posada al dia de la ciutat"

El regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Xavier Amiel, ha explicat la importància d'aquesta actuació "Aquests carrers són claus per la mobilitat de la ciutat, ja que a més de creuar-la són les artèries que condueixen directament a les estacions de bus i de tren. Era urgent millorar aquests carrers ".

Aquesta actuació es sumà al conjunt d'iniciatives que l'Ajuntament de Figueres està duent a terme per a adequar l'espai urbà a les necessitats de la ciutat, com el pla d'enllumenat i el pla d'asfaltatge.