Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les jornades se celebraran el 30 i 31 de març a l'auditori Caputxins i comptaran amb experts reconeguts com Oscar Camps, Francesc Mateu, El Langui, Genís Roca, Albert Bosch, Jonàs Sala, Ada Parellada o Lluís Galter. Una de les novetats principals és el repte online adreçat als joves

L'Ajuntament de Figueres impulsa la tercera edició del Figueres Talent amb un doble format innovador per mobilitzar els joves de la ciutat i la provín.

L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí la tercera edició del Figueres Talent que, després de l’èxit de les edicions anteriors, evoluciona cap a un esdeveniment de referència capaç de mobilitzar els joves amb talent de les comarques de Girona darrere d’una causa amb impacte social. Enguany, en coorganització amb la Fundació Princesa de Girona, es planteja amb un format doble: les jornades presencials, amb “combats” entre dos experts en àmbits diversos, que tindran lloc els 30 i 31 de març a l'Auditori Caputxins de Figueres, i el 'talent hack' a partir d’un repte col·laboratiu en línia, que s'iniciarà el 3 de març i finalitzarà el 7 d'abril.

Pel que fa a les jornades presencials, presenten el nou format De tu a tu, diàlegs entre dos experts en àmbits diversos que debatran a partir d'una pregunta prèvia formulada per la presentadora Laura Brugués. Els assistents a les jornades podran interactuar i formular les seves preguntes als ponents, i els usuaris que segueixin les jornades per streaming podran enviar els seus missatges a través de Twitter, alguns dels quals seran escollits per la organització o els experts per continuar el debat.

Els experts que intervindran en els diàlegs De tu a tu són:

Dijous 30:

- El Langui, cantant, actor, protagonista de la campanya contra el bullying "Se buscan valientes"

- Anna Espelt, directora i enòloga del celler Espelt, i Roger Viusà, sommelier reconegut, propietari del vins Plaça del Vi 7 de Girona

- Ada Parellada, cuinera, propietària del Propietària del restaurant Semproniana, impulsora d'una campanya pel reaprofitament del menjar a les escoles; i Mireia Barba, fundadora i directora de l’Associació Espigoladors i de la marca Eres-Imperfect.

- Sergio Álvarez, fundador i director de producte de CartoDB, i Genís Roca, Expert en Internet i Transformació Digital

Divendres 31:

- Oscar Camps, director de la ONG Proactiva Open Arms i Francesc Mateu, director d'Intermon Oxfam a Catalunya

- Miquel Àngel Oliva, director general de la Fundació Privada per la Creativació, i Vicenç Asensio, realitzador audiovisual, fundador de Visual 13.

- Albert Bosch, aventurer i emprenedor, i Emma Roca, bombera, bioquímica i esportista d'elit.

- Lluís Galter, guionista i director de cinema, i Jonàs Sala, fundador de Verkami.

- Espai Generació Digital (TV3), presentat per Lluís Marquina

Una de les novetats principals és la col·laboració amb el programa de TV3 Generació Digital, que tindrà un espai propi dins les jornades moderat pel propi presentador del programa, Lluís Marquina, sota la temàtica de la robòtica. Els experts que participaran a l'Espai Generació Digital es desvetllaran més endavant.

Pel que fa al repte en línia, l'objectiu principal és fer reflexionar els joves sobre la manera com la hiperconnexió i les noves tecnologies poden esdevenir una eina per a la col·laboració i la convivència. Enguany, hauran de presentar idees o projectes en grup o de manera individual per resoldre el repte: "Com ens poden ajudar les xarxes socials a fer front al bullying a les aules?". Un jurat d'experts valorarà i decidirà quines són les millors propostes presentades, que optararan a:

- Possibilitat de desenvolupar la seva idea o projecte en una entitat de referència

- Formar-se a l’Escola de Lideratge Juvenil de la FPdGi

- Assistir a la gala de lliurament de premis de la FPdGi

- Un Iphone (o equivalent)

- Un Ipad (o equivalent)

Tanmateix, una vintena d’estudiants voluntaris de les Escolàpies Figueres o de la Universitat de Girona donaran suport en diferents tasques i funcions d'organització de les jornades. La tercera edició del Figueres Talent repeteix i intensifica la col·laboració amb la iniciativa Eres Impulso, de Font Vella, una plataforma que té com a objectiu ajudar, assessorar i formar dones amb projectes socials i innovadors.

Font Vella és un dels principals col·laboradors de l’esdeveniment, i oferirà un ampolla d’aigua Eres Impulso a tots els assistents a les jornades. El Figueres Talent també ha rebut la col·laboració d’empreses com Visual 13-Espai Armengol, que donarà suport en la retransmissió en streaming de les jornades, la marca de mobiliari exterior Calma, que cedeix mobiliari i atrezzo, el celler Espelt, que oferirà el vi per a l'aperitiu final de cada jornada; Mas Marcè, que oferirà un tastet a la pausa de les jornades, Oficina Jove de l'Alt Empordà, Pla Educatiu d'Entorn Figueres, Fundació Privada per la Creativació i Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la Universitat de Girona.

El director de comunicació de la Fundació Princesa, Eric Hauck, assegura que "a la Fundació Princesa de Girona apostem per donar visibilitat als joves que, amb el seu talent, tenen la capacitat de mobilitzar a altres joves que, potser per manca d'oportunitats o per no disposar  de la xarxa de contactes necessaris, no s'atreveixen a fer el pas i donar tot el que porten a dins".

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, manifesta que el "Figueres Talent fa un salt qualitat important, amb la suma de col·laboradors com Generació Digital de TV3 i amb la coorganització amb la Fundació Princesa de Girona", i afirma que amb el nou format que presenta l'esdeveniment es posa el "focus en els joves i l'educació, que són eixos prioritaris de l'acció de govern". A més, l'auditori Caputxins acull l'esdeveniment per tercer any consecutiu, amb l'objectiu de donar a conèixer aquest espai i relacionar-lo amb propostes de qualitat, especialment aquest any en què s'han finalitzat les obres i es podrà gaudir de la resta d'espais que s'han obert.

Per assistir a les jornades presencials - obertes a tothom i gratuïtes - cal registar-se prèviament al web www.figuerestalent.com a través del formulari d'inscripció, i per partcipar al repte online, cal enviar les propostes al mateix web del Figueres Talent.

Més informació a www.figuerestalent.com