Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les jornades, que se celebraran el 13 i 14 d'abril, comptaran amb experts reconeguts com Àlex Sicart, Patrícia Ramírez, Pedro Mier o Montserrat Besses. Una de les novetats principals d'enguany és la col·laboració amb l'Observatori Astronòmic Albanyà, que acollirà la jornada de dissabte 14 d'abril

L'Ajuntament de Figueres impulsa la quarta edició del Figueres Talent.

L’Ajuntament de Figueres impulsa la quarta edició del Figueres Talent, que enguany tindrà lloc el 13 i 14 d’abril amb experts reconeguts com Àlex Sicart, Patrícia Ramírez, Montserrat Besses o Pedro Mier. Una de les novetats principals d'enguany és la col·laboració amb l’Observatori Astronòmic Albanyà, on es desenvoluparà la jornada del 14 d’abril, amb un bateig astronòmic a càrrec de l’astrofotògraf Juan Carlos Casado i Pere Guerra.

La jornada del 13 d'abril, que tindrà lloc a l’Auditori Caputxins i serà conduïda, un any més, per la periodista figuerenca Laura Brugués, mantindrà el format d’edicions anteriors, en què es combinaran els diàlegs “De tu a tu” ¾entre dos experts que debatran a partir d'una pregunta prèvia¾, amb ponències individuals on s'exposaran experiències vitals, projectes o trajectòries professionals d'èxit.

Els experts que intervindran en la jornada de divendres 13 d'abril a l'auditori dels Caputxins són:

·     Àlex Sicart. Cofundador de File-Nation. Un dels trenta joves més influents a Europa segons la revistaForbes (i un dels deu millors en la categoria de Tecnologia)

·     Patricia RamírezPsicòloga d'esport i salut. La psicòloga més seguida a les xarxes socials a l’Estat espanyol que treballa amb esportistes d'elit i equips de futbol de primer nivell

·     Pedro MierPresident de la patronal tecnològica AMETIC. Figuerenc pioner en la defensa de la indústria electrònica a l'Estat espanyol amb una destacada i dilatada trajectòria empresarial

·     Montserrat BessesPeriodista de TV3, excorresponsal a París. Directora del documental Veritats de mentida ("Sense Ficció" - TV3) que aborda el fenomen de la postveritat i les fake news

·     Eva DomínguezPeriodista multimèdia, investigadora i professora. Experta en formes de narrativa emergent i periodisme d’immersió, creadora d'un servei de periodisme per a nens amb realitat augmentada reconegut per Google

·     Belén GaudesPublicista. Creadora d’un projecte editorial que reinventa els contes clàssics a partir d'una visió despullada de sexisme, desigualtat i cànons de bellesa

·     Esther VivasEscriptora i activista. Periodista especialitzada en anàlisi política, sistema agroalimentari i maternitats, que defensa un model agroalimentari alternatiu basat en la 'sobirania alimentària'.

·     Marc ColomaFundador de Foods for Tomorrow. Desenvolupador d'aliments innovadors i sostenibles basats en vegetals (que es venen a restaurants com el Celler de Can Roca)

La jornada de divendres clourà amb l'actuació musical de Sara Terraza, excantant del Cor Geriona, que després del seu pas pel programa Oh Happy Day de TV3 que ha començat el seu propi projecte en solitari.

La jornada de dissabte 14 d'abril es desenvoluparà a l'Observatori Astronòmic Albanyà. Els assistents podran gaudir d’un bateig astronòmic, una experiència sensorial única a càrrec del prestigiós astrofotògraf i president de l’Observatori, Juan Carlos Casado, i del director de l’Observatori, Pere Guerra, que faran un recorregut audiovisual pel firmament. Hi haurà servei de bus gratuït des de Figueres.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, afirma que el Figueres Talent es consolida amb ponents de reconegut prestigi i sumant col·laboracions destacades com la de l'Observatori Astronòmic Albanyà.

El director de l'Observatori Astronòmic Albanyà, Pere Guerra, destaca que el seu objectiu és "posar l'equipament al servei del territori" i avança que el dissabte 14 d'abril presentaran en primícia als assistents al bateig astronòmic un programa de beques destinat a captar joves astrofísics entre els estudiants d'ESO i Batxillerat de la comarca.

Per assistir a les jornades, tant a l'audiori dels Caputxins com a l'Observatori Astronòmic Albanyà, cal registar-se prèviament al web www.figuerestalent.com a través del formulari d'inscripció. Les jornades són obertes a tothom i gratuïtes.

Més informació i inscripcions al web www.figuerestalent.com