Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'objectiu és donar suport a emprenedors i petita i mitjana empresa de Figueres i comarca amb formació, programes i activitats

L'Ajuntament de Figueres i PIMEC Girona presenten el conveni de col•laboració per dinamitzar les empreses del territori.

L'Ajuntament de Figueres i Pimec Girona han presentat aquest matí el conveni de col·laboració que van signar el 2017 amb la voluntat de desenvolupar i implementar activitats, formació, projectes i programes conjuntament que dinamitzin i aportin valor al teixit empresarial de Figueres i de l'Alt Empordà.

El conveni estableix, d'una banda, que PIMEC Girona assumeix el compromís de fer propostes per tal d’apropar programes i activitats que puguin interessar a les empreses de l'Alt Empordà, mentre que l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres, assumeix el compromís de promoure i difondre els programes i activitats acordades, amb la finalitat que arribin a les empreses del territori.

De forma més concreta, alguns dels àmbits en que es concretaria aquesta col·laboració seria a través dels programes següents:

-       Formació contínua

  • Adreçada a treballadors, autònoms i persones en recerca de feina.
  • Focalització en cursos de francès (una de les principals demandes de les empreses de la comarca)
  • TIC (Autocad, xarxes socials i comerç on-line, etc.)
  • Comptabilitat

-       Programa relleu generacional

  • Programa que acompanya a les empreses familiars que volen fer el procés de relleu generacional de manera planificada i professional.

-       Accions de sensibilització envers els oficis

  • Accions per a posar en valor els oficis, de gran demanda entre les empreses industrials però amb escassedat de personal adequadament format.

    -       Programa d'internacionalització
  • Programa per a acompanyar a les empreses del territori en el seu procés d'internacionalització.

-       Seminaris empresarials en temàtiques d'actualitat

  • Periòdicament es duran a terme seminaris impartits per experts en aquells àmbits de major novetat empresarial que siguin d'interès per a les empreses del territori.

-       Altres programes d'interès que es definiexin a través de la feina de prospecció empresarial que es duu a terme des de les dues entitats.

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres té per objectiu la potenciació de l’activitat econòmica i la generació d’oportunitats per a les persones i les empreses de l’Alt Empordà. Un dels principals canals per assolir-ho és la millora de la competitivitat de les empreses en els diferents factors clau: innovació, internacionalització, TIC, etc.

PIMEC és la patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses i els autònoms de Catalunya. Amb representació a Girona i a la resta de províncies, ofereix un conjunt d’activitats i programes per tal d’aportar valor a les empreses.