Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

l’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà presenten la nova programació de l’Oficina Jove.

L’Oficina Jove de l’Alt Empordà ha acollit aquest dimecres la presentació de la programació jove del primer semestre del 2023. Una programació que té com a objectiu crear sinèrgies entre els joves de la comarca i poder compartir coneixements, experiències i inquietuds.

Una de les novetats que inclou aquesta programació és el Servei d’Emancipació Juvenil, un desplegament de professionals de proximitat especialitzats en facilitar el projecte de vida de les persones joves i la seva inclusió sociolaboral. En aquest nou servei es vol oferir un acompanyament en el procés d’aconseguir la plena autonomia dels joves, i oferir suport en les dificultats que plantegin la presa de decisions, com també ajudar en la gestió documental i de tràmits.

La re-obertura del Buc d’Assaig i de l’Espai Creatiu és una alta de les novetats a destacar de la nova programació. Uns espais en els que podran desenvolupar accions culturals artístiques i musicals, amb l’objectiu de que esdevinguin ciutadans participatius, compromesos i crítics amb la societat.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó “Figueres és una ciutat eminenment jove,per això és important que oferim un ventall ampli d’activitats i tallers, perquè tots els joves tinguin el seu espai a la ciutat. Amb aquesta programació tenim l’objectiu de fomentar l'educació integral des dels diversos contextos educatius i d'afavorir la inclusió del col•lectiu jove amb menys oportunitats amb accions que trenquin amb les barreres culturals”.

El vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Josep Maria Bernils, ha destacat “les bones sinèrgies i complicitat que hi ha entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Figueres, que donen com a resultat, en aquest cas, l’Oficina Jove de l’Alt Empordà. Un espai que compartim, unes actuacions que complementem entre tots i que permeten als joves de la ciutat i a tots aquells de la comarca accedir a diversos serveis, prestacions i assessoraments”.

El cap de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal, Joan Salellas, ha estat l’encarregat de desgranar la programació durant la roda de premsa, on ha afegit que “l’objectiu ha de ser que els joves vinguin i utilitzin l’Oficina Jove, coneguin els seus serveis i activitats que estan pensades i dissenyades per resoldre les seves necessitats. Som i volem ser l’espai de referència dels joves”. Una programació que es pot consultar a la web de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà, a empordajove.cat/activitats, o trucant al 972673728.