Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres i Càritas han organitzat la 4a Fira d’Intercanvi de llibres de text de secundària, que té lloc dos cops a l’any. La propera es farà el dia 7 de setembre, de 10:00 a 13:00 h, a la plaça de Catalunya.

 L'Ajuntament de Figueres i Càritas organitzen la 4a Fira d'Intercanvi de llibres de text de secundària.

Una de les prioritats de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Figueres és la lluita per la igualtat d'oportunitats en l'assoliment de l'èxit educatiu, que és, a la vegada, una de les línies estratègiques del Pla educatiu d'entorn.

En aquest sentit,  l'Ajuntament impulsa mesures diverses, com ara procurar que els alumnes disposin del material escolar i curricular, així com dels llibres que necessitin. Del treball conjunt de les regidories d'Educació  i Benestar Social, amb la col·laboració necessària i imprescindible dels equips directius de les escoles, s'ha articulat un sistema d'ajudes a 587 alumnes de primària, que rebran cadascun un ajut equivalent a 75 € (un total de 44.000 €). A més a més, cada curs escolar la Regidoria d'Educació dota els centres amb una subvenció específica de 20.000 €per a l'adquisició de llibres, material i farmaciola. Cal destacar que els últims anys el Departament d’Ensenyament també ha proporcionat a escoles i instituts partides específiques per aquests conceptes.

Pel que fa a l'educació secundària obligatòria (ESO), la ciutat compta amb un banc de llibres, situat a la Fundació Clerch i Nicolau (c/ Nou, 53). La donació d'exemplars -en bon estat i que no estiguin desfasats-  es pot fer durant tot el curs, entre les dotze i les dues del migdia.  Aquestes reserves estan destinades a les famílies amb més necessitats que vénen derivades de Benestar Social o de Càritas.