Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest és tan sols un dels 13 projectes en marxa als quals es dóna suport des del Servei de Cooperació Internacional del consistori

L'Ajuntament de Figueres ha fet possible la il•luminació i accés a Internet mitjançant energia solar de 59 escoles rurals  de Burkina Faso .

L'Ajuntament de Figueres ha fet possible la il·luminació i accés a Internet mitjançant energia solar a 59 escoles rurals de Burkina Faso gràcies a l'aportació econòmica de gairebé 40.000 euros ens els darrers 3 anys a través d'un projecte de l'Associació Sol Solidari i Actualité-Energia a Burkina Faso. Aquest és tan sols un dels 13 projectes en marxa als que es dóna suport des del Servei de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Figueres - i que prèviament han estat escollits al Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació del consistori - amb l'objectiu de contribuir a la lluita contra la pobresa i al desenvolupament humà de països i zones en vies de desenvolupament.

Enguany, l'ajut econòmic de l'Ajuntament de Figueres al projecte d’electrificació solar d’escoles rurals de Burkina Faso ha estat de 11.287 €. Gràcies a aquesta aportació, s'han muntat instal·lacions autònomes constituïdes per una placa solar, una bateria, un inversor i les bombetes de baix consum necessàries per il·luminar suficientment una aula a cada escola escollida. Amb cada instal·lació, també es donen 3 làmpades solars portàtils que es poden deixar a professors i alumnes.

El projecte ha estat molt ben acollit a les escoles, que consideren la instal·lació un gran benefici per la comunitat educativa, ja que cada dia poden allargar les classes un cop s'ha fet fosc, i es poden realitzar moltes altres activitats escolars i extraescolars, reunions,... Aquestes actuacions formen part d’un ambiciós programa d’electrificació solar d’escoles a les zones del país sense accés a l’electricitat, que des que es va iniciar el 2011, ha portat llum a 92 escoles. També s'ha facilitat la mateixa instal·lació a centres habilitats sanitàriament com a sales de part.

El regidor de Cooperació Internacional, Francesc Cruanyes, que recentment s'ha reunit amb els membres de l’Associació Sol Solidari i de Actualité-Energia de Burkina Faso per tal de conèixer l’estat del projecte, declara: “Fem un seguiment minuciós de tots els projectes, fins a l’últim cèntim, però no podem anar a visitar in situ tot el que s’ha fet amb l’ajut dels figuerencs. A vegades tenim la sort que ens ho vénen a mostrar. La tasca de Sol Solidari és tan simple i efectiva com extraordinària!”