Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El mes d'agost de 2017 es va posar en marxa el sistema de videoacta, que permet enregistrar i retransmetre en temps real les sessions plenàries generant automàticament una acta electrònica certificada i validada per la secretària municipal

L'Ajuntament de Figueres finalitza la implantació del sistema de vídeoacta dels plens municipals.

L'Ajuntament de Figueres ha finalitzat la implantació del sistema de vídeoacta dels plens municipals. El servei de retransmissió en temps real de les sessions plenàries es va inaugurar l'1 de juny de 2017, i amb la posada en funcionament del sistema de votació electrònica que ha tingut lloc enguany, es dona per acabat el seu desplegament.

El servei de video-acta és un software que permet enregistrar i retransmetre en temps real les sessions plenàries generant automàticament una acta electrònica certificada i validada per la secretària municipal, a més d'oferir el control de presència dels regidors, posicionament automàtic de càmeres, i catalogació, transcripció, arxiu digital, publicació i accés a través del web municipal.

L'últim pas implantat, el de la implantació del sistema de votació electrònica, permet visualitzar els vots dels regidors en una pantalla a la mateixa sala de plens. El sistema està connectat a l'aplicatiu del software de video-acta, i queda reflectit així a l'acta electrònica de la sessió.

L'Ajuntament de Figueres és l'únic consistori de Catalunya que disposa del servei integral i complet de videoacta, que inclou les funcions de control de temps, streaming, descàrrega del vídeo i difusió a través de xarxes socials i correu electrònic, visualització de la videoacta per ordre del dia o per orador, a més de la votació electrònica i visualització gràfica del resultat en la mateixa pantalla del vídeo. El sistema també enregistra i crea la videoacta de les comissions informatives i les juntes de govern local, oferint així el servei integral, i centralitzant totes les actes i gravacions en una sola plataforma.

També, tant els regidors del consistori com la ciutadania poden consultar, en el mateix software, les actes i la documentació vinculada als punts de l'ordre del dia tractats a cada ple. A més, a cada ple s'aproven totes les actes dels plens anteriors, fet històric que permet estar al dia de les actes.

Acutalment, la videoacta registra una mitjana de 160 visites per ple, tot i que s'està experimentant un creixement i en els últims plens s'ha arribat a les 216 visites.

El projecte del servei de videoacta es va començar a gestar a mitjan 2016, des del departament d'Informàtica de l'Ajuntament de Figueres, amb l'objectiu de posar al dia l'administració, agilitzar-la i posar-la a disposició dels figuerencs i figuerenques de la manera més transparent i fàcil. El consistori ja va rebre el mes de maig de 2017 el premi LocalTIC com a "Institució pionera en la solució vídeo-acta en el núvol de Sèneca" en el marc del II Congrés Local de Tecnologies de la Informació i Comunicació.

La regidora d'E-administració i Informàtica, Dolors Pujol, agraeix l'esforç realitzat pel departament d'Informàtica de l'Ajuntament i, especialment, per la responsable del desplegament, Mar Esteban. "Gràcies a la feina feta durant aquest últim any i mig, ens hem pogut posar al dia en servei de visualització i consulta d'actes, i ser un dels ajuntaments pioners a Catalunya", destaca la regidora.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, es mostra satisfeta de la culminació d'aquest projecte, que és un puntal per facilitar a la ciutadania la consulta d'informació, actes i documentació així com la visualització en directe dels plens municipals. "Es tracta d'un pas més en la millora de la transparència, l'accés a la informació i l'aproximació de l'administració a la ciutadania", afirma l'alcaldessa.

El servei de videoacta està disponible en el següent enllaç: http://ayto-figueres.seneca.tv/library/collections