Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres fa una crida a tothom que tingui material relacionat amb la família Dalí, tant del pare notari Salvador Dalí Cusí, la mare Felipa Domènech, com dels fills, Anna Maria i Salvador, amb motiu de la redacció del projecte museogràfic de la Casa Natal Dalí.

L'Ajuntament de Figueres fa una crida per recollir material sobre la família Dalí per al projecte museogràfic de la Casa Natal.

El projecte està essent elaborat per la historiadora de l’art i Doctora en Humanitats Mariona Seguranyes. Tota la documentació i objectes (documentació, fotografies, correspondència o d’altres objectes relacionats) es tindran en compte en el projecte museogràfic de la que va ésser la primera llar de la família Dalí, amb la voluntat de recuperar el context històric i artístic de la Figueres de principi del segle XX, així com la relació que va mantenir el geni empordanès amb Figueres i els personatges empordanesos. S’està treballant per recuperar l’esperit d’una època, amb la voluntat que tots els empordanesos hi puguin col·laborar i se’l sentin seu. Tothom que vulgui cedir material relacionat amb la família Dalí cal que s’adreci al correu electrònic casanatalsd@figueres.org o bé al telèfon 972 032 223.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, remarca la importància que té que ja s’estigui treballant en el projecte de museïtzació, “la voluntat del govern d’obrir la Casa Natal de Dalí és ferma i per això s’estan posant tots els esforços per tirar-ho endavant”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Alfons Martínez, destaca la importància que té “recuperar part de la història de la ciutat i mostrar-la al públic. S’està recollint la memòria i el patrimoni d’una època i d’una figura molt important per a Figueres”.