Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern municipal traslladarà al Síndic de Greuges de Catalunya la necessitat d'abordar aquesta problemàtica i s'intercedirà amb la promotora perquè es repensi la seva ubicació

L'Ajuntament de Figueres es mostra contrari a la instal·lació de l'antena al Rally Sud i promourà un canvi en la llei d'instal·lacions de telefonia mò.

L'equip de Govern municipal de Figueres s'ha posicionat al costat de les reivindicacions dels veïns del barri Rally Sud davant la futura instal·lació d'una antena de telefonia mòbil, en considerar que no es tracta de la millor ubicació possible d'aquest equipament donat la proximitat amb el nucli urbà i l'existència d'una escola i un centre de salut.

Tot i això, el Govern municipal ha autoritzat finalment la llicència municipal d'obres perquè el promotor de la instal·lació compleix amb els requeriments previs efectuats pel mateix Ajuntament.

A més, des de l'entrada en vigor de la Llei 16/2015, les instal·lacions de telefonia mòbil passen a no quedar subjectes a cap règim administratiu per la seva entrada en funcionament i, per tant, queden exemptes de presentar cap comunicació per l’inici de l’activitat. Aquesta circumstància comporta que els ajuntaments d'arreu de Catalunya no puguin fiscalitzar en quins punts es poden situar del municipi aquestes instal·lacions, limitant-se a atorgar les oportunes llicències urbanístiques derivades de la seva pròpia instal·lació.

Donada aquesta circumstància, l'equip de Govern municipal de Figueres vol fer seves les reivindicacions de tota la comunitat veïnal del barri Rally Sud de Figueres per encapçalar un canvi en la legislació que pesi més en les persones. En aquest sentit, s'aprofitarà la redacció del nou POUM per actualitzar un mapa municipal d’antenes de telefonia mòbil per evitar que es repeteixin casos com aquest.

A més, el Govern municipal traslladarà al Síndic de Greuges de Catalunya la necessitat d'abordar aquesta problemàtica i s'intercedirà amb l'empresa propietària de l'antena de telefonia mòbil perquè es repensi la seva ubicació. Finalment, el Govern municipal proposarà a les entitats municipalistes l’Associació Catalana de Municipis i Federació Catalana de Municipis per tal que liderin un canvi en la regulació supramunicipal.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha destacat que "des de l'equip de Govern entenem que la ubicació d'aquesta antena de telefonia mòbil no és la més indicada donada la proximitat d'equipaments amb gran concurrència i l'impacte visual que generaria just a l'entrada de la ciutat".

A més, l'alcaldessa Lladó ha informat que "les administracions locals hem d'estar al costat de la comunitat veïnal i per això, volem fer front comú amb tots els afectats perquè hi hagi un canvi en la legislació que possibiliti als Ajuntaments tenir la capacitat per determinar on i quan es poden instal·lar aquestes antenes".