Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Figueres ha fet entrega aquest matí dels reconeixements i distincions als membres del Cos en el marc de la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana al Castell de Sant Ferran de Figueres.

L’Ajuntament de Figueres entrega 34 distincions i reconeixements als agents de la Guàrdia Urbana.

L’Ajuntament de Figueres ha fet entrega aquest matí dels reconeixements i distincions als membres del Cos en el marc de la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana al Castell de Sant Ferran de Figueres, en presència dels comandaments i representants del Consistori, de les Forces Armades, Cossos i Forces de Seguretat, Protecció Civil, i familiars dels agents.

En els seus parlaments l’Alcaldessa de Figueres ha expressat la seva ferma voluntat d’ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana i dotar-la de més mitjans per millorar l’eficiència i comunicar la bona feina de la Guàrdia Urbana a la ciutadania. El Tinent d’Alcalde, Pere Caselles ha agraït la feina dels agents recordant que són “la part més propera de l’administració als ciutadans”.

Al final de l’acte, s’ha fet entrega d’una placa commemorativa al Sr.Jose Luís Yécora pels vuit anys com a Regidor de la Guàrdia Urbana, i s’ha realitzat un homenatge en record als agents desapareguts aquest any, Pepa Macias i Xavi Soler


Les felicitacions individuals al mèrit en l’exercici professional han estat concedides als següents agents:

Caporal 1345 E.M.T. Caporal 1356 A.C.S Agent 1433 O.M.M.

Agent 1459 A.C.V. Agent 1463 M.G.R. Agent 1465 I.P.I.

Agent 1468 J.D.G. Agent 1471 M.A.M. Agent 1477 D.P.B

Agent 1480 J.M. R.H. Agent 1496 S.F.O. Agent 1497 A.R.R.

Agent 14107 J.V.B Agent 14108 E.C.E. Agent 14110 O.M.L.


Felicitació individual per haver realitzat en el darrer any un total de 4 detencions: 2 per crida i cerca, 1 per robatori amb força, 1 per lesions i 1 per violació de domicili:

Agent 1464 A.B.S.

Felicitació individual per haver realitzat en el darrer any un total de 9 detencions: 7 per salut pública i 2 per crida i cerca:

Agent 1478 M.G.G.

Felicitació individual per a la següent actuació:

Quan es trobava realitzant patrullatge individual l’agent 1465 va ser informada per un ciutadà que s’havia acabat de produir un robatori amb violència sobre una persona d’avançada edat en el C/ Via Emporitana i que l’autor dels fets, del que li van facilitar la descripció es trobava per la zona. Després d’avisar a la sala de coordinació operativa, l’agent va localitzar a una persona que coincidia amb la descripció a l’encreuament dels c/ Empordà amb Poeta Marquina, que al detectar la presència policial es va voler fer escàpol tot fugint corrents. Després de córrer al seu darrere durant una estona el va aconseguir aturar i reduir, procedint a la seva detenció, recuperant la quantitat de 375 euros en monedes. Tot i que el mateix detingut va reconèixer que els diners provenien d'un robatori en el carrer a una persona gran, no va ser possible localitzar-la, fins el dia següent que va anar a presentar denúncia. Els diners provenien del premi d’una màquina escurabutxaques d'un bar del c/ Vilafant .

Agent 1465 I.P.I.

Felicitació individual per haver realitzat en el darrer any un total de 8 detencions: 6 per salut pública i 2 per crida i cerca.

Agent 14103 A.M.R.

Felicitació individual per haver realitzat en el darrer any un total de 4 detencions: 1 per salut pública i 3 per crida i cerca.

Agent 14109 S.Q.V.

Medalla municipal de bronze al mèrit en l’exercici professional, per haver resultat felicitats de manera individual els anys 2013, 2014 i 2015.

Agent 14103 A.M.M. Agent 1463 M.G.R. Agent 1468 J.D.G.

Agent 1477 D.P.B. Agent 1480 J.M. R.H Agent 14108 E.C.E.

Agent 14110 O.M.L.

Medalla municipal de bronze a la constància en el servei, per haver complert 20 anys des de l’ingrés com Agents i sempre hagin format part, dia a dia, de la funció policial.

Caporal 1366 J.M.P Agent 1465 I.P.I.

Medalla municipal de plata a la constància en el servei, per haver complert 25 anys des de l’ingrés com Agents i sempre hagin format part, dia a dia, de la funció policial.

1353 Caporal M.O.M. 1446 P.A.M. 1481 J.G.G.

Medalla municipal d’or a la constància en el servei, per haver complert 30 anys des de l’ingrés com Agents i sempre hagin format part, dia a dia, de la funció policial.

Inspector JM.R.P. Agent 1447 JL.O.

Felicitació municipal al mèrit en la seguretat ciutadana per l’Agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona 27545 Guillem Ábalo Sánchez.

El passat 14 de maig una patrulla es va adreçar a un accident a la Rambla en la qual un vehicle havia col·lidit amb un fanal. Els símptomes del conductor van fer sospitar els agents actuants que es trobava sota els efectes de l’alcohol o substàncies estupefaents. Aquesta persona es mostrava molt excitada i desobeint les indicacions dels agents va intentar tornar a pujar al vehicle per marxar del lloc, agredint posteriorment als policies actuants.

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que es trobava fora de servei, al detectar la situació, no va dubtar en donar suport a la patrulla, ajudant a reduir i detenir a aquest conductor.

Que atès l’estat d’excitació i violència del detingut, sense la intervenció de l’agent 27545, la contenció i posterior detenció hagués esdevingut molt més dificultosa pels agents actuants.

Felicitació municipal al mèrit en la seguretat ciutadana pels senyors Josep Viñas Homs, i Joan Maset Brugat.

En els diferents operatius que la Guàrdia Urbana ha portat a terme per tal de lluitar contra la defraudació de fluid elèctric en diferents indrets de la ciutat, els tècnics de la companyia elèctrica senyors Viñas i Maset s’han distingit per la seva disponibilitat i integració dins dels dispositius, vetllant en tot moment per sumar esforços orientats a donar el millor servei possible al ciutadà.