Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les últimes obres realitzades han consistit en l'adequació de l'espai exterior, les sales annexes, i la rehabilitació del claustre que connecta amb l'Auditori. L'Ajuntament treballa en el pla d'usos d’aquests nous espais que permetran acollir activitats culturals i cíviques.

L'Ajuntament de Figueres enllesteix l'última fase de les obres de l'antic convent dels Caputxins.

L'Ajuntament de Figueres ha finalitzat les obres de l'última fase de l'antic convent dels Caputxins, corresponents al projecte d'"obres complementàries", que han consistit en la millora i urbanització dels accessos, adequació de l'espai exterior i les sales annexes - per a les quals l'Ajuntament està treballant en el pla d'usos -, i rehabilitació del claustre, un nou espai a l'aire lliure per fer-hi activitats. Els treballs de la tercera fase, que es van iniciar l'octubre del 2015, compten amb una subvenció del Puosc de 90.000 €, dins del Programa Específic de la Diputació de Girona, a banda de l'empara del Conveni global del 2009 amb el Ministeri de Foment, i s'han executat per un import de 529.621,33 euros.

Amb aquesta última fase del projecte, s'ha realitzat la reposició de l'estanquitat de la coberta i les façanes de la galeria del pati, mantenint l'estructura dels espais en la mesura del possible, i s'ha recuperat el pati com a element organitzador de les circulacions internes del conjunt, estructurant-lo com foyer descobert de la sala. A més, s'ha completat la planta superior i la coberta de la gal•leria nord del claustre, que va quedar incompleta en el seu angle est en l'actuació anterior. També s'han remarcat les restes de les finestres de la façana interior de la gal•leria sud a la planta superior i s'ha reforçat el concepte d'espai tancat.

Per tal de resoldre l'accessibilitat del conjunt i connectar les plantes entre si i amb els dos punts d'entrada a l'edifici en relació amb la trama urbana on es troba, s'ha construït una escala que enllaça les 3 plantes del convent i que es relaciona amb els passadissos i els replans de l'ascensor. A més, s'han establert les sortides d'emergència i vies d'evacuació que permeten la utilització del claustre.

La primera fase de rehabilitació de l'antic convent de Caputxins va iniciar-se el 10 de febrer de 2011, i va finalitzar el 14 de març de 2013, mentre que la segona fase, corresponent a l'obra principal, restauració de pintures murals recuperades, restauració de làpides recuperades, restauració de revestiment amb les llacunes irrecuperables a la cripta, va iniciar-se el 20 de juny de 2013 i va acabar el 24 de març de 2015.

L'alcaldessa Marta Felip ha destacat que avui és un dia important: "Estem molt orgullosos d'aquest nou espai polivalent que guanya la ciutat i que permetrà múltiples funcionalitats, l'antic convent dels Caputxins pren una nova dimensió com a equipament cultural i ara també cívic".