Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Figueres dóna suport al film - documental ‘La Pemba torna a Goli’, una coproducció amb TV3 que s’està preparant des de Jopergon, una empresa catalana audiovisual impulsada pels figuerencs Josep Pérez, Roger Lleixà, Santi Escura i José Luis Molero (Music Lan).

L'Ajuntament de Figueres dóna suport al documental 'La Pemba torna a Goli'.

La pel·lícula, que serà emesa als programes de TV3 'Sense ficció‘ o 'El Documental', narra la peripècia d'una xerpa de l'Himàlaia, la Pemba, que fa nou anys que viu a Taradell, a la comarca d’Osona.

Amb la Pemba es farà un viatge des de Taradell fins a Goli, el seu poble natal, situat a la falda de l'Everest, a quatre dies a peu de la carretera més pròxima i sense electricitat ni aigua corrent, perquè ensenyi a través de 10 persones que viuen allà com és la vida en un dels llocs més feréstecs i salvatges del planeta. Una part del film es rodarà a Catalunya i l'altra, el 90%, al Nepal.

El projecte, actualment, compta amb la coproducció de TV3 i diverses aportacions públiques i privades, entre elles la de l’Ajuntament de Figueres. Per completar el pla de finançament, però, també s’ha creat una campanya de micromecenatge a través del portal Verkami (http://vkm.is/pemba), la qual arranca avui, 6 de juny, i es perllongarà fins al 15 de juliol. La intenció és aconseguir 5.750 euros que aniran destinats a costejar les despeses de manutenció i mobilitat dels tres membres de l’equip que viatjaran al Nepal la propera tardor per rodar el film.

Des de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Figueres vol fer promoció cultural de la ciutat més enllà de la ciutat, i vol fer-ho a través de projectes de pes com aquest, amb creadors empordanesos. "Trobar-se davant d'una història d'integració a casa nostra i de superació personal de la protagonista del documental, la Pemba, encaixa en aquests paràmetres de suport i promoció als creadors empordanesos", ha manifestat el regidor de Cultura, Alfons Martínez.