Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació ha aprovat les subvencions de la convocatòria de projectes de Cooperació d'enguany. El regidor de Cooperació, Francesc Cruanyes, destaca el caràcter solidari de Figueres tant en projectes de cooperació al desenvolupament com de sensibilització

L'Ajuntament de Figueres dóna suport a 15 projectes de Cooperació.

El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Figueres ha aprovat les subvencions de la convocatòria de projectes de Cooperació i Sensibilització 2018 presentats per les diferents entitats que en formen part. En total, es tracta de quinze iniciatives entre projectes de cooperació internacional en països en vies de desenvolupament i accions de sensibilització a Figueres i comarca.

L’avaluació dels diferents projectes l’ha dut a terme, com en els darrers anys, una entitat independent, la Coordinadora d’ONGs Solidàries de les comarques de Girona, que fa la puntuació tècnica dels projectes presentats a l’Ajuntament de Figueres, que és la base per a la posterior avaluació per part del Consell de Solidaritat.

Les valoracions dels projectes es realitzen de manera objectiva segons els criteris de les “Bases reguladores per a la convocatòria i l’atorgament de les subvencions de l’Ajuntament de Figueres per a projectes de Solidaritat i Cooperació al Desenvolupament i activitats de sensibilització”.

El pressupost destinat a Projectes de Cooperació s’ha repartit entre les entitats i els projectes que es detallen:

 

TÍTOL I ENTITAT

QUANTITAT ATORGADA

1

Vacances en Pau ACAPS

9.391,92

2

Aigua i educació a les comunitats rurals de Kènia. Children of Africa

14.142,03

3

Promoció de l'accès a equipaments solars i d'altres tecnologies aproiades al municipi de Kayao (Burkina Faso). Sol Solidari

8.790,20

4

Construcció biblioteca comunitat rural Ndangane, Senegal. Fundació Talibés

13.937,54

5

Projecte d'alfabetització per adults i joves al sud del Níger. DNiger.cat

13.865,95

6

Prevenció per una diversificació alimentaria detecció i tractament desnutrició al Níger. Creu Roja

6.100,12

7

Pink Revolution Uganda. Nzuri Daima

6.524,87

8

Projecte d'apoderament de les dones de Kolda, Senegal. Mussidal

10.026,00

9

Bicicletes per a l'educació a Senegal. Bicicletas Sin Fronteras

8.797,28

10

Millora de la salut matern-infantil a la vall de Kafubu, Congo. Fundació Maria Auxiliadora

8.082,28

11

Proposta educativa per a la prevenció de l'embaràs en nenes i adolescents a instituts de secundària amb majoria de població indígena a Guatemala. Proide

7.091,20

12

Extensión Modelo Comunitario de Atención a la Salut Sexual Reproductiva y prevención violencia de género en San Lorenzo, Guatemala. Mans Unides

5.250,62

 

TOTAL

112.000,00

 

Pel que fa als projectes de sensibilització, els projectes són els següents:

 

TÍTOL I ENTITAT

QUANTITAT ATORGADA

13

Jornada de sensibilització amb els refugiats. Hesed

4.010,00

14

Esperança - Gira del Cor Safari 2018. Nzuri Daima

6.106,88

15

Bicicletes per a l'educació a Senegal 2018. Bicicletes Sense Fronteres

5.883,12

 

TOTAL

16.000,00

 

Pel que fa a una valoració general de la convocatòria, després de fer la valoració tècnica de tots els projectes, cal destacar que pel que fa als projectes de cooperació, gairebé el 89% de les subvencions va dirigida a països de l’Àfrica Subsahariana, especialment a Senegal i Níger, mentre que un 11% del pressupost va dirigit a països de l’Amèrica Central i, en concret, a Guatemala.

Pel que fa als projectes de sensibilització, majoritàriament destinats al públic en general, tenen l'objectiu d'explicar i apropar la realitat dels països en vies de desenvolupament on aquestes entitats treballen, de manera que facilitaran la difusió dels valors de solidaritat, cultura de pau i drets humans entre la societat figuerenca. També hi ha una línia de treball a les escoles de secundària, que des de la Regidoria de Cooperació es considera que cal aprofundir i continuar.

Destaca la jornada de sensibilització amb els refugiats organitzada per Hesed, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, que tindrà lloc aquest dissabte 16 de juny, a la Rambla de Figueres. Es tracta d'una jornada festiva per recordar i reivindicar la situació dels refugiats a la Mediterrània per tal que no quedi en l'oblit.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Cooperació Internacional, Francesc Cruanyes, ha destacat que des de Cooperació de l'Ajuntament de Figueres es manté estable el pressupost destinat a la solidaritat internacional i que s’extrema la cura en comprovar la destinació dels diners dels figuerencs i les figuerenques. En aquest sentit, a banda de mantenir un contacte permanent amb les entitats i la seva contrapart, enguany un equip tècnic de Cooperació s’ha traslladat a Senegal per conèixer in situ les realitzacions que compten amb la col·laboració de Figueres.

Cada any poden optar a les subvencions de la convocatòria de projectes de Cooperació i Sensibilització les entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre d’Entitats de l’Ajuntament, que formin part del Consell Muncipal de Cooperació i que hagin presentat i justificat un projecte.