Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional ha fet efectiu un ajut directe de 4.500 euros per a la població siriana desplaçada per la guerra civil que es viu al país des de fa anys.

L’Ajuntament de Figueres destina 4.500 euros d’ajut directe als refugiats sirians en ruta.

Amb el vistiplau del Consell Municipal de Cooperació, l’ajut s’emmarca en un acord entre totes les capitals de comarca de Girona, que es van comprometre a destinar l’equivalent en euros del 10% del seu cens. A Figueres, amb 45.000 habitants, l’aportació és de 4.500 euros.

L’Ajuntament de Figueres, i la resta de municipis, vehiculen els ajuts a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que, des del 2013, té oberta una campanya de suport a la població afectada per la guerra civil a Síria. I és que davant la gravetat de la situació creada aquests darrers mesos amb l’èxode massiu de refugiats cap a Europa, Fons Català i diferents municipis van acordar una estratègia per a donar suport i acollir aquests refugiats. Una campanya de suport centrada en cinc eixos: assistència en les rutes de fugida, suport als municipis de la ruta, planificació i gestió de l’acollida, acollida a Catalunya i educació per al desenvolupament i sensibilització.

Segons el regidor de Cooperació internacional, Francesc Cruanyes, “aquesta aportació és específica per atendre les necessitats de la població exiliada en ruta, milers de famílies que cada dia arriben a la costa europea i comencen un periple a vegades més dolorós i difícil que en la terra que han deixat enrere”. Cruanyes no descarta engegar més iniciatives per a la recollida de fons, així com actes de divulgació i sensibilització sobre el drama que viuen els refugiats.

Quant a l’acollida, el regidor remarca que des de l’Ajuntament se segueixen tots els protocols i les directrius de la Generalitat i que marca el Ministeri, que és en definitiva qui determina quants refugiats han d’arribar, quan i com.