Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 7 de juliol

 L'Ajuntament de Figueres convoca les Beques a la Joventut Excel·lent 2017.

L'Ajuntament de Figueres ha obert la convocatòria de les Beques a la Joventut Excel·lent, els Premis d'Anada i Tornada, i les Beques per estudiar a l'Escola Oficial d'Idiomes, amb l'objectiu de reconèixer, premiar i estimular, un any més, l'esforç per aconseguir l'excel·lència acadèmica i el compromís amb la ciutat. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 7 de juliol, a les 2 del migdia.

Les Beques a la Joventut Excel·lent estan adreçades a alumnes de quart d'ESO empadronats a Figueres i/o que hagin estudiat en un institut de Figueres durant el curs 2016-2017 i, per altra banda, als joves entre els 16 i els 25 anys que hagin estudiat el darrer curs de Batxillerat o de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, empadronats a Figueres o estudiants dels instituts de la ciutat. En el primer cas, s'atorgaran 5 beques per a una estada de 5 dies a la ciutat de València amb un programa educatiu que es completa amb visites culturals, educatives i de lleure. I en el segon cas, s'atorgaran 5 beques que consisteixen en una estada a Londres per millorar l'anglès, amb un programa d'activitats culturals, d'oci i esportives.

Pel que fa als Premis d'Anada i Tornada, reconeixeran a persones joves d’entre 18 i 29 anys que, havent abandonat la seva formació per tal d’incorporar-se al mercat laboral i, havent-se adonat, un cop allà, que eren poc competitives, han retornat als estudis i això els ha permès millorar les seves expectatives professionals i/o laborals. El premi per a aquesta convocatòria és una beca de fins a 3.000 euros destinada a ampliar i/o prosseguir la seva formació.

Les Beques per estudiar a l'Escola Oficial d'Idiomes s'atorgaran a tres estudiants de quart d'ESO, de Batxillerat o de cicles formatius de grau mitjà o de grau superior que hagin destacat en el seu rendiment en l’aprenentatge d’idiomes, amb l’objectiu que puguin aprofundir en el idiomes francès i alemany.

L'alcaldessa de Figueres i regidora d'Educació, Marta Felip, afirma que el govern aposta per "continuar estimulant l'esforç en l’estudi dels estudiants que s'impliquen i participen en la vida associativa i cultural de la ciutat".

Podeu consultar les bases al web municipal: http://ca.figueres.cat/la-ciutat/educacio/beques-i-premis/