Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La setmana passada va tenir lloc una reunió en la qual es van adquirir compromisos que ja s'han executat aquesta setmana com la intensificació dels dispositius de la Guàrdia Urbana, la identificació de vehicles abandonats i la realització d'un dispositiu de neteja viària

L'Ajuntament de Figueres continua treballant per donar resposta a les preocupacions dels veïns de la Marca de l'Ham   .

 

La setmana passada, l'alcalde accidental de Figueres, Jesús Quiroga, juntament amb la Guàrdia Urbana es va reunir amb els veïns de la Marca de l'Ham. L'objectiu de la reunió va ser escoltar les demandes i preocupacions i establir línies d'actuació conjuntes i d'aquesta manera millorar la convivència.

Es van adquirir diferents compromisos i durant aquesta setmana s'han realitzat aquestes actuacions:

1- La Guàrdia Urbana va realitzar dilluns un dispositiu amb suport caní a la Marca de l'Ham amb el resultat de 3 denúncies per tinença de substàncies, un bar inspeccionat, una denúncia per conducció negligent i 11 persones identificades.

 

2-Realització de comprovacions i identificacions de vehicles en un solar del carrer Taure que s'utilitza com a zona d'estacionament. Es van denunciar 4 vehicles per estar estacionats més de 72 hores en el mateix indret i també per infraccions en matèria d'assegurances i ITV. Amb aquests vehicles s'ha iniciat un expedient de vehicle abandonat i transcorregut el termini legal seran retirats de la via pública. (Cal recordar que l'ordenança municipal de circulació prohibeix estacionar en un mateix lloc més de 72 hores consecutives així com abandonar un vehicle a la via pública).

 

3- Avui s'ha realitzat un dispositiu de neteja viària a la urbanització de Carles Corretger de la Marca de l'Ham juntament amb Fisersa i Guàrdia Urbana per tal de retirar la ferralla i voluminosos acumulats. S'han omplert 6 camions de deixalles que s'han portat a l'abocador comarcal.  En el dispositiu, la Guàrdia Urbana ha identificat una persona que acumulava ferralla a la via pública.  

 

Paral·lelament a aquestes accions, la Guàrdia Urbana, fa temps que està identificant les persones que viuen a les cases ocupades per seguir el procediment establert i es continua treballant amb els compromisos adoptats a la reunió de la setmana passada.

 

L'Ajuntament continua treballant per tirar endavant les diferents propostes que es van acordar a la reunió. L'objectiu és treballar per millorar la convivència al barri.