Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya; la subdirectora general de Patrimoni, Elsa Ibar, i el cap dels serveis territorials de Cultura, Francesc Ten, van visitar dimarts la casa ubicada al carrer Narcís Monturiol

L'Ajuntament de Figueres avança en el projecte de museïtzació de la Casa Natal de Salvador Dalí.

L'Ajuntament de Figueres avança en el projecte de museïtzació de la Casa Natal de Salvador Dalí. Aquest dimarts, el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya; la subdirectora general de Patrimoni, Elsa Ibar, i el cap dels serveis territorials de Cultura, Francesc Ten, van visitar la Casa Natal de Salvador Dalí, situada al carrer Narcís Monturiol de Figueres, acompanyats de l'alcaldessa Marta Felip, i aquesta mateixa setmana també s'han instal·lat els plafons il·lustratius que visibilitzen el que serà el futur museu.

Paral·lelament, l'Ajuntament està treballant per encarregar l'execució del projecte museogràfic, i s’està duent a terme una tasca de recerca i recopil·lació de material relacionat amb l’etapa d’infància i adolescència dels germans Dalí per dotar de contingut el discurs museològic. Per aquest 2017, el ministeri de Foment, a través del programa "1,5% Cultural" per finançar treballs de conservació o enriquiment de béns immobles del patrimoni històric, ha concedit 250.000€ a l'Ajuntament de Figueres que permetran iniciar una fase de les obres de rehabilitació de l'edifici.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, afirma que es tracta d'un projecte estratègic de ciutat amb un impacte clar a tota la comarca, ja que potencia el turisme cultural, un dels actius més importants de l'Alt Empordà.