Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja s'han senyalitzat amb adhesius tots els lavabos dels equipaments i dependències municipals. Es treballa per informar als comerços de la ciutat i animar-los a que s'adhereixin a la campanyar

L'Ajuntament de Figueres avança amb la campanya "No puc esperar" de l'Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU).

L'Ajuntament de Figueres avança amb la campanya "No puc esperar!", un projecte de l'Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU) que pretén facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment i conscienciar la societat sobre les malalties inflamatòries intestinals i les necessitats de qui les pateixen.

Ja s'han senyalitzat amb adhesius tots els lavabos dels equipaments i dependències municipals, i s'està treballant en una campanya informativa als als establiments comercials i associacions de comerciants i hostaleria de la ciutat per tal que s'adhereixin al projecte i facilitin l'accés ràpid i gratuït als lavabos als afectats que disposin de les targetes "No puc esperar".

Els destinataris d'aquesta iniciativa són pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), pacients ostomitzats o colectomitzats, pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte i tots aquells pacients que els metges col·laboradors considerin. Un dels problemes que més els angoixa és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d'anar al lavabo; de manera que els costa sortir de casa per por de no trobar un lavabo accessible en el moment necessari. Tot això pot suposar una minva de la seva qualitat de vida.

El projecte compta amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de la Societat Catalana de Digestologia, de l'Institut Català de la Salut, i de la GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa).