Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pressupost pel 2022 és de 65.022.079,58 euros, que inclou un increment de 1.458.538,15 euros respecte l’any anterior, suposant un increment d’un 2,29%. El ple d'avui ha donat llum verda a uns comptes centrats en l'àmbit social, la dinamització econòmica i la neteja de la ciutat.

L'Ajuntament de Figueres aprova uns pressupostos amb temps i forma centrats en les necessitats socials i econòmiques de la ciutat .

L'Ajuntament de Figueres ha aprovat els pressupostos per l'any 2022 en temps i forma. És a dir, l'aprovació es porta dins l'exercici corresponent, fent possible així, que el pressupost pugui començar a funcionar amb l’inici del nou curs pressupostari.

El document de les inversions municipals que s'ha presentat segueix tres eixos molt clars: en primer lloc, donar resposta a les necessitats socials i econòmiques provocades encara per la situació de pandèmia. En segon lloc, continuar la modernització destinada a posar al dia la ciutat en matèria d'equipaments, infraestructures i serveis, apostant per dimensionar-los adequadament a la realitat de la ciutat. Finalment, en tercer lloc, invertir recursos en la transformació econòmica i social de Figueres, aprofitant tot el seu potencial estratègic.

S'han incrementat les despeses en 1.458.538,15 euros respecte l'any anterior, fet que suposa un augment d'un 2,29%. Aquesta puja té com a finalitat la millora en el funcionament de l'Ajuntament, de la ciutat i dels seus serveis públics.

Per seguir amb la voluntat d'incidir en el benestar de la població s'ha reforçat l'increment de la partida dels Serveis Socials. En l'exercici 2021 es va realitzar una aposta molt       ferma per enfortir aquesta àrea, amb un increment del 15,45% i els comptes pel 2022 l'augmenta en un 1,28%.

 

Un altre dels eixos on incideixen especialment els pressupostos són les partides destinades al sector de l’Empresa i l’Ocupació, augmenta un 28,52%, dedicant més recursos al Foment de l’Ocupació (+19,9%) i també al Desenvolupament Empresarial (+16,65%).

En l'àmbit d'Urbanisme, s'ha incrementat la seva dotació fins a un 26,17%, arribant als 2.131.021,14€. El gruix del seu creixement es concentra en la previsió d’execució de diverses inversions reals imputades a aquesta àrea, per valor de 1.013.000€. Aquesta quantitat anirà destinada principalment a l’adequació de la  finca on està prevista la construcció de l’Escola Carme Guasch, així com a l’establiment de l’Oficina Local d’Habitatge .

En relació a les inversions municipals, la quantitat prevista amb aquest objecte al Pressupost Municipal és de 6.812.050,48€. En aquest àmbit s'ha prioritzat la millora de l’espai públic, la modernització dels serveis municipals (enllumenat, aigua...), les inversions en equipaments esportius i culturals i les relacionades amb la transició energètica.

El Pla de Xoc en Equipaments Esportius té un paper molt important en els comptes municipals del 2022. Si bé el pressupost d’inversions en aquest àmbit és de 310.700 euros, el Pla és en realitat de 3,5 milions d’euros fins al 2023. El Govern municipal ha pres la decisió que els 3,5 milions d’euros que estaven previstos per al nou pavelló, que  no s’han pogut executar perquè el concurs ha quedat desert, es destinin íntegrament a la millora de les instal·lacions esportives   municipals. Dins d’aquest pla s’hi inclou l’adequació integral de l’Estadi Albert Gurt (nou tartan, nova tanca i nous vestuaris), la cobertura de la pista exterior del  Pavelló Rafel Mora, i la climatització i millora de la piscina exterior, entre d’altres.

 

L'alcaldessa Agnès Lladó, ha destacat que “aquests pressupostos tenen molt clar el seu objectiu: fer de Figueres una ciutat més neta, segura i social. La seva aplicació es veurà de forma immediata amb més carrers més agradables per a tothom. Més neteja, més il·luminació, més Guàrdia Urbana, nou asfaltatge, entre d’altres”.